a legméltóságteljesebb cica

a legméltóságteljesebb cica
Tituka aki most 8 éves

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka aki most 4 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika aki most 5 éves

Keresés ebben a blogban

Betöltés...

2010. június 3., csütörtök

Krumplifőzelék




Most gondoltam bele, hogy tulajdonképpen minden főzeléket szeretek nagyon, ezt is.

2 db nagyszemű régi krumpli, apróra kockázva
1 fej vöröshagyma, szintén felkockázva
4-5 db babérlevél, só, bors, 1 tk. vegeta
olaj, liszt a rántáshoz
1 kis pohár tejföl
1 tk. ecet, a legvégén /el is maradhat/

A krumplit és a hagymát tisztítás, darabolás után, annyi vízben, amennyi bőven ellepi, odateszem főni. Hozzáadom a babérleveleket, sózom, borsozom. Negyedóra fővés után megcsinálom a rántást, olajat forrósítok és rózsaszínre pirítgatom rajta a lisztet, felengedem kevés hidegvízzel, csomómentesre elkavarom és a krumplihoz keverem. A tejfölt egy tálkában kikeverem és a forró krumplifőzelékből merek hozzá - hőkiegyenlítést végzek - jól elkeverem és rögtön beleöntöm a főzelékbe, így nem ugrik össze, nem lesz csomós a tejföl, hanem az egész főzelék jó krémesen egynemű lesz. 
Ha kell utánsózom, majd ecetezem.
Ez a főzelékem inkább krémes kicsit, nem túl sűrűre készítem, nem áll meg benne a kanál.

Feltétnek tálaláskor:

-vagy, 1 cs. "premier" debreceni, 6 db - azt olvastam erről, hogy húsból van,/nem szója/és az eredeti receptúra szerint készítik Debrecenben - jó ízű, finom, többször ettük már, bár emlékeim szerint, mintha szaftosabb, paprikásabb lett volna, régen /a gyerekkoromban/.
-vagy, 1 cs. puszta debreceni, 4 db - ezt ugyan nem Debrecenben gyártják, de szintén húsból van, enyhén csípős, szoktuk grillezni faszénen - finom.
-Vagy virsli, szintén csak a drágább fajták jöhetnek szóba.

Serpenyőben, kevés olajon a beirdalt kolbászokat vagy virslit ropogósra megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése