a legméltóságteljesebb cica volt

a legméltóságteljesebb cica volt
Tituka 2006-2018 élt 12 évet és 9 hónapot

a legszebb kutyuska

a legszebb kutyuska
Falatka most 10 éves

a legokosabb cica

a legokosabb cica
Szaftika most 10 éves

Keresés ebben a blogban

2011. március 1., kedd

Fűszeres csirkemell zalai hagymasalátával és kínai kel salátával




A mai ebéd terve csak a csirkemell és a kínai kel saláta volt, de amikor megláttam Duende blogján a  hagymasalátát úgy éreztem, hogy még ma ennem kell ilyet, ugyanis a tökmagolajtól valami olyan csodálatos aromája van mindennek, amire csak rákerül, hogy ellenállhatatlan.
Ráadásul jó sokat készítettem, holnap zsíroskenyérhez vagy szalonnához fogjuk a maradékot megenni. Szerencse, hogy napokig nem kell sehová mennünk, hozzánk sem jön senki, képzelem milyen hagymaillatunk van, még jó, hogy egymáson nem érezzük.
De ez érdekel a legkevésbé. Mert nagyon finom.
Egy csirkemellfilét felkockáztam, jól befűszereztem gyros fűszerkeverékkel és kevés forró olajon ressre sütöttem



Zalai hagymasaláta - avagy hagymatobzódás
ilyenkor tél végén ez tanácsos is

4 db vöröshagyma vagy lila hagyma, félkarikára metélve
1 póré felkarikázva
2 szál újhagyma, zöldjével együtt felaprítva

Öntet:
2-3 ek.citromlé
2 tk.méz
1 tk.só
2 ek.tökmagolaj

Miután az öntet hozzávalóit jól összekevertem, rálocsoltam a hagymákra.
Félretettem állni, min. félóra tanácsos is, hogy az ízek összeérjenek.
Attól, hogy zöld színű nem kell megijedni, a tökmagolajnak van csodaszép sötétzöld színe, és megfogja a hagymát, de az aromája...hmmm....




Kínai kel kéksajt mártásban

2 db kínai kel, kisméretű, kis darabokra aprítva

Öntet:
4 dl tejszín
15 dkg kéksajt
4-5 gerezd fokhagyma, áttörve
bors

Itt is az öntet hozzávalóit turmixban összepépesítettem, sózni nem kell, mert a sajt sós, viszont borsozni igen.
A kelt egy nagy tálba aprítottam és ráöntöttem a sajtos dresszinget.
Itt is félre kell tenni állni, legalább félórára, utána viszont frenetikus bármilyen sülthöz.

Forrás: Vacsoracsata, Csapó Gábor  vizilabdázó készítette





5 megjegyzés:

  1. :)) Én is jó hagyma"illatú" vagyok... :)) No de cicóka nem tiltakozik, ember szintén hagymát evett, úgyhogy minden rendben. :)

    VálaszTörlés
  2. Finom ebédetek volt, ez a kínai kel cucc jól hangzik! :))

    VálaszTörlés
  3. Duende, igen nálunk is mindenki ette, így nincs probléma, isteni finom:-))))
    Az email-met olvastad????
    Csak amiatt, hogy feltehetem-e majd????



    egycsipet, finom, egyszerű volt, mindkét saláta nagyon finom, a kínai kel is, próbáld ki, nem sok minden kell hozzá:-))))

    VálaszTörlés
  4. Anikó, légyszi küldd el a gmail-es címemre, mert a citromélre nem kaptam meg. A címem: szellemafazekban@gmail.com, köszi!

    VálaszTörlés