tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post1544973966411904211..comments2023-08-18T12:46:13.396+02:00Comments on Zsanuária: Lecsó és paradicsomlé télireAnikóhttp://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-38104425394030491382017-08-13T09:42:27.303+02:002017-08-13T09:42:27.303+02:00Edith feltétlen próbáld ki így eltenni a lecsót, n...Edith feltétlen próbáld ki így eltenni a lecsót, nem fog megromlani, és télen amikor elkészíted olyan lesz, mint a nyári, a paprika ropogós marad, tehát annyi ideig főzöd a hagymás paradicsomos alapon amennyire ti szeretitek, hogy puha legyen, nekem ez a módszer vált be nagyon :-) Gondolom nemcsak az Édesanyádat, hanem a kislányodat is megérted és nem veszekszel vele sokat, velem ugyanis nagyon sokat veszekedtek emiatt, és kórusban sopánkodtak - Anyám és Nagyanyám - hogy úristen micsoda háztartásom lesz énnekem !!! És tessék, végül pont olyan lett, mint az övék, a te lányodé is olyan lesz majd, mint a tiéd, meglátod :-) Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-28173912842889335172017-08-02T07:49:41.252+02:002017-08-02T07:49:41.252+02:00Kedves Anikó, örömmel olvastam bevezető soraidat, ...Kedves Anikó, örömmel olvastam bevezető soraidat, és kuncogtam magamban, mert bár engem érdekeltek a konyhai dolgok kicsi koromtól, de a mezei munkát (ami rengeteg volt akkoriban nálunk) és egyéb háztartási munkát erősen utáltam. A könyvek, az olvasás volt nekem is a mentsváram, és képes voltam bármikor olvasni. Sok éjszakát töltöttem is vele... :) Most meg a nagylányom csinálja ugyanezt, úgyhogy most megértem az akkori édesanyámat. :D <br /><br />Örülök, hogy kommentben válaszoltál a felmerülő kérdésemre, azaz, hogy tényleg tartósítja a forró lé a nyers paprikát. Amióta kertünk van, állandóan paprikafölösleggel küszködünk (őszre gyűl mindig egy csomó plusz, a kisebbek, kevésbé szépek is októberre "kinyílnak"), és már sokféleképpen próbálkoztam lecsóeltevéssel, eddig sosem volt számomra az igazi. No, ha idén is ilyen "fölösleg-bajba" :D ütközünk, biztos, így fogom kipróbálni. <br /><br />A paradicsomlevet mi is zellerrel ízesítjük, de úgy, hoyg a zöldjét főzzük bele. Illetve némi egészben hagyott paprkát, amit a végén eltávolítunk. Nagyon finom lesz, anyósomtól tanultam, de azóta mindig így csinálom. :) sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-61499671752958048022013-08-30T08:32:15.694+02:002013-08-30T08:32:15.694+02:00Krisztina köszi, aranyos vagy, szerintem nem is ke...Krisztina köszi, aranyos vagy, szerintem nem is kell minden évben befőzni, én sem teszek el minden évben, sárgabarackot is kétévente főzök be, szóval csak olyankor amikor látom, hogy fogynak-kopnak az üvegek, lecsót és paradicsomlevet még soha nem tettem el, ezt a mostanit szántam kísérletnek, ha beválik egy pár üveggel minden télre elteszek, mert jobb, mint a bolti. És nem szabad sokat egyszerre, mert fárasztó, max 5-10 kg attól függően, hogy mit:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-89783678912778595932013-08-30T06:11:25.009+02:002013-08-30T06:11:25.009+02:00Először is gratulálok, hogy micsoda fejlődésen men...Először is gratulálok, hogy micsoda fejlődésen mentél keresztül. Nem semmi! Fentről biztos értékelik és meg-meg ráznák a kezeidet, az igyekezetért. Nagyon ügyes vagy, le a kalappal. Idén én semmit nem tettem el...Sajnos...Blogkonyhahttps://www.blogger.com/profile/18112210018042509346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-17932664386463546322013-08-29T09:40:31.036+02:002013-08-29T09:40:31.036+02:00Pedig így volt Nea, egyszer az Édesapám egy könyve...Pedig így volt Nea, egyszer az Édesapám egy könyvemet ketté is tépett, hogy tűrhetetlen mennyit olvasok és semmit nem segítek otthon, később beletörődtek de ez állandó téma volt, amikor meg férjhez mentem mindenki mondta, hogy kíváncsi lesz az én háztartásomra, mert az valami csuda lesz. És tényleg nem érdekeltek ezek a dolgok, csak fokozatosan rákényszerültem és végül belejöttem, megszerettem. Látod ezt a befőzést is a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban akartam megcsinálni, kipróbálni. Nem akartam meghámozni a paradicsomot, mert az plusz idő, gondoltam a nyers paprikát majdcsak tartósítja a forró lé, ha nem akkor tévedtem és visszatérek az eredeti módszerhez, szóval mindig ilyeneken agyalgok, hogy a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben hogy lehet valamit megoldani, mert a mai napig is rengeteget olvasok és ehhez kell az idő. <br />A nagyon kedves szavaidat köszönettel és meghatottan olvastam:-))))<br /><br /><br />Mági te adtad az ötletet azzal, hogy csak egy percre teszed bele a paprikát a forró lébe, na gondoltam kipróbálom így, hogy egyből az üvegbe nyomom és rá a lé, ha valamit rosszul csináltam ki fog derülni, de ha nem romlik meg, akkor lehet így is. A másik meg a paradicsom héja, rengeteg idő ennyi paradicsomnál, hiába megy gyorsan, de egyenként kell mindegyikkel foglalkozni, na majd meglátom, a botmixer mindenesetre teljesen pürésítette a héjakat és jó sűrű lett a lé tőle.<br />Szóval elválik majd, hogy lehet-e ennyire egyszerűsíteni.<br />Kedves szavaidat nagyon köszönöm és szeretettel ölellek én is:-)))))<br /><br /><br />Roza köszönöm a kedvességedet, de láttam te is mekkora munkát végeztél, már akkor is azon gondolkodtam, ha ez a kísérletem sikerül, írok neked, hogy te se dolgozz vele ennyit.<br />Ezek szerint te sem indultál konyhatündérnek, annyiszor gondolok az enyéimre, tényleg remélem, hogy látják mit keverek-kavarok itt a családnak, mert azt még megérték, hogy rendes háztartást vezetek és megtanultam főzni, ettek is a főztömből, de hogy még befőzök is, na azt soha nem gondolták volna, megjegyzem én sem úgy 10 évvel ezelőttig, akkor kezdtem ezen gondolkodni, utána nézegetni, hogy is kellene stb. stb. és most itt tartok:-))))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-70123645554641744222013-08-29T05:58:19.934+02:002013-08-29T05:58:19.934+02:00Ügyes vagy, Anikó!
Az én drága emlékű édesanyám és...Ügyes vagy, Anikó!<br />Az én drága emlékű édesanyám és nagyanyám ugyanígy csodálkoznának...:))) <br />Sőt, néha még én magam is csodálkozom...Rozahttps://www.blogger.com/profile/08523274584945791015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-70854445337382125212013-08-28T22:44:13.682+02:002013-08-28T22:44:13.682+02:00Csoda Asszony vagy, igazán büszkék odafönt Rád. A ...Csoda Asszony vagy, igazán büszkék odafönt Rád. A Férjed, a Gyermekeid meg idelent :)<br />Anikó, köszönöm :)<br />Sok-sok ölelés Neked.Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-10819552026713251832013-08-28T20:21:43.784+02:002013-08-28T20:21:43.784+02:00Nehéz elképzelni,hogy valamikor egyáltalán nem érd...Nehéz elképzelni,hogy valamikor egyáltalán nem érdekelt a konyha, a főzés, mert ezt most már művészi szinten képviseled. Olyan klassz ételek vannak nálad, hogy rögtön éhes leszek, ha idelátogatok. Nálam idén elmaradtak a befőzések, de mentem a receptjeidet, hogy jövőre meglegyenek. Szerintem tuti befutó mindkettő!Neahttps://www.blogger.com/profile/03426479963442187182noreply@blogger.com