tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post2493864872668452235..comments2023-08-18T12:46:13.396+02:00Comments on Zsanuária: Pizzát akartam sütni... csak úgy összedobva... de töki pompos lett belőleAnikóhttp://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-19480479398127912492017-03-10T09:07:33.980+01:002017-03-10T09:07:33.980+01:00Szívesen Anikó, én nagyon gyakran sütök, mert imád...Szívesen Anikó, én nagyon gyakran sütök, mert imádjuk, gyorsan megvan és finom. Majdhogynem hetente egyszer pizzavacsora van. :) <br />Úgy is szoktam csinálni, hogy reszelek 1 gerezd fokhagymát egy tálkába, kevés olívaolajjal felöntöm, és mikor kisült a pizza, a szélén lévő üres tésztát vékonyan megkenem ezzel a fokhagymás olajjal. Nem mindig így csinálom, de gyakran, finom. :) <br />Meg a <a href="http://szellemafazekban.blogspot.hu/2016/04/lahmacun-torok-pizza.html" rel="nofollow">török pizzákat</a> is imádjuk. Talán én még jobban is, mint az olaszt, ezeket is rendszeresen sütöm. Isteniek. Én is ölellek! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-42160783553533410082017-03-10T08:13:05.862+01:002017-03-10T08:13:05.862+01:00jaj, nagyon köszi a jó tippet, látod én főzögettem...jaj, nagyon köszi a jó tippet, látod én főzögettem volna, így fogom csinálni, ahogy írod :-) Nekem is mindig van itthon sűrített paradicsom, kivéve most, most nem volt, ezért jött a tejföl :-) Megfogadom mindegyik tanácsodat, mert pizza témában tök kezdő vagyok :-) Ölellek :-) Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-88432239999520877322017-03-09T09:06:59.335+01:002017-03-09T09:06:59.335+01:00A paradicsomszószt én nagyon egyszerűen készítem, ...A paradicsomszószt én nagyon egyszerűen készítem, de tökéletes: mindig van itthon vagy kicsi fémdobozos sűrített paradicsomom (vagy amit a Coop-ban lehet kapni, az a miniüveges - asszem szlovák), azt használom. Egyet kinyitok, egy bögrébe teszem, kissé felhigítom vizzel, hogy olyan szósz sűrűségű legyen. Nagyon enyhén sózom, cukrozom, és csak egy kevés szárított vagy bazsalikomot (nekem van a tavalyi termésből rengeteg görögbazsalikomom) vagy oregano-t keverek csak bele és ennyi, mehet is a kinyújtott pizzatésztára. Ja, a kinyújtott pizzát még üresen tedd a nagytepsibe, mert nagyon vékony, és a tepsiben pakold meg. :) Nagyon nagy lángon süsd, és jól melegítsd is elő a sütőt, elég neki 5-10 perc. A pizzának gyorsan kell sülnie, így nem szárad ki. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-50508194266261883342017-03-09T08:50:08.248+01:002017-03-09T08:50:08.248+01:00Köszi az instrukciókat, megfogadom, mert tényleg v...Köszi az instrukciókat, megfogadom, mert tényleg vékony tésztával szeretem a legjobban, olyan kicsinek tűnt a tészta, azt hittem elég lesz a legkisebb tepsim, de nem és nem nyújtottam deszkán sem, csak kézzel húzogattam valamennyire szét, tényleg töki pompos vagy fociacca jellegű inkább, igazad van. És fogok készíteni fűszeres paradicsomszószt kis üvegbe töltve, hogy legyen itthon pár erre a célra, nem mondom jó a tejföllel is, de ez a magyaros mindenféle talán jobb paradicsomosan :-) Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-69494631089365320332017-03-08T22:16:35.324+01:002017-03-08T22:16:35.324+01:00Én is a margaritát szeretem a legjobban! :)
Ez ink...Én is a margaritát szeretem a legjobban! :)<br />Ez inkább töki pompos, sőt, kifejezetten az. Ha pizzát sütnél legközelebb, vedd 2 gombócba ezt a mennyiségű tésztát az első kelés után, és hagyd letakarva még egy 20 percet kelni, és a nagy gáztepsi méretére nyújtsd ki sodrófával, körré, jó vékonyra. Nyugodtan lisztezheted, a pizzát lehet, nem kell olajozni, sőt, nem szokták, lisztezett felületen nyújtják, és sodrófával könnyű jó vékonyra nyújtani és is úgy szoktam. A szélei felé, azt kissé vastagabbra hagyom. Aztán mehet rá a paradicsomszósz, meg amit szeretsz. :) duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.com