tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post4775236847862641649..comments2023-08-18T12:46:13.396+02:00Comments on Zsanuária: Medvehagymás-sajtos pogácsaAnikóhttp://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-15131469500190250142011-04-21T14:47:00.288+02:002011-04-21T14:47:00.288+02:00Köszönöm szépen!Remélem fogok, már most szép idő v...Köszönöm szépen!Remélem fogok, már most szép idő van, kicsit többet szeretnék a napon lenni, ilyenkor még bírom, aztán ha jön a 30 fok ki sem mozdulok a házból:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-88111402393491541382011-04-20T18:44:36.148+02:002011-04-20T18:44:36.148+02:00Szerintem igen! :)
Tudod azért is nem lehet leírn...Szerintem igen! :)<br /><br />Tudod azért is nem lehet leírni a receptjeiket, mert az én nagyim is ilyeneket mondott mikor kérdezgettem, mibe mennyi: hát úgy gondolom-formán, egy marékkal, egy csipet, stb... :)<br /><br />Kellemes Ünnepeket kívánok Nektek, és Te is pihenj is! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-77588462957732487442011-04-20T10:20:15.849+02:002011-04-20T10:20:15.849+02:00Viki, nincs is annál jobb, mint a csülkös bableves...Viki, nincs is annál jobb, mint a csülkös bableves, azután pedig tényleg elég egy pogácsa, vagy egyszerű édesség és rögtön mindenki elégedett a világgal és az <br />életével:-)))))<br /><br /><br />Duende, ha belegondolsz nem tudtak többet, mint 15-20 féle ételt megfőzni, ugyanennyi süteményt, édességet, de az isteni volt, mert az egész család azon nőtt fel és azt emlegeti míg él. Én még álmodni is szoktam velük meg az ételeikkel, bár amíg fiatal voltam és élvezettel ettem a kelttésztáikat meg egyebeket meg sem fordult a fejemben, hogy le kéne írni a receptet, hogy nem lesz ez mindig így, nem is érdekelt a főzés-sütés. Pedig mennyiszer néztem, hogy nyújtja a tésztalapokat vékonyra a sodrófával /nekem még az életben nem sikerült soha olyanra/, mindig ugyanolyan állagúra, formára, derelyevágóval csíkozta az eperlevelet, egy kése volt, jó éles,mindig a Papával éleztette, avval metélte vékonyra a cérnametéltet, szélesebbre a gyufa tésztát, de imádtam túróval, sült szalonnával enni, a kocka tésztái hajszálra, centire ugyanakkorák voltak, meg tudod ők valahogy szegényesebben főztek, kevesebb hozzávalóval is csodákat tudtak, nekünk már annyi mindenre van lehetőségünk, amire ők még álmukban sem gondolhattak volna, lehet hogy nekünk is időnként szegényesen kellene főzni-sütni, bár a világot visszafele forgatni nem lehet, de megfogadom a tanácsodat, egyszer megidézem a konyhába, hátha nekem is sikerülni fog hasonló ízeket előcsalogatni, amik az emlékeimben élnek:-)<br />Bár a családom elégedett az én főztömmel, lehet ők az enyémet fogják ugyanígy emlegetni 40 év múlva????Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-30262332812268638682011-04-20T08:49:26.025+02:002011-04-20T08:49:26.025+02:00:) A nagymamák nem könyvből főztek... Szívből, érz...:) A nagymamák nem könyvből főztek... Szívből, érzésből és sok-sok gyakorlatból.<br />Idézd meg a dédit a tűzhelyedhez, a kezedbe és szívedbe és csoda lesz abból, majd meglásd! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-76981280918693548862011-04-19T12:51:33.691+02:002011-04-19T12:51:33.691+02:00Ööööööööööö, nyami :-))))
Este én is csülkös babl...Ööööööööööö, nyami :-))))<br /><br />Este én is csülkös bablevest főzök - holnap ebédre :-)Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.com