tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post6583291458748952106..comments2023-08-18T12:46:13.396+02:00Comments on Zsanuária: Tényleg a legjobb sültkrumpli a világon....Anikóhttp://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-88583058015575584252011-12-20T10:53:07.879+01:002011-12-20T10:53:07.879+01:00Seafalcon, örülök, mert tényleg szuper, kóstold me...Seafalcon, örülök, mert tényleg szuper, kóstold meg a dinszteltet is majd alkalomadtán:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-47055572172930277132011-12-19T09:28:07.864+01:002011-12-19T09:28:07.864+01:00Megcsináltam!
Kicsit lekapott, de az nem számottev...Megcsináltam!<br />Kicsit lekapott, de az nem számottevő!<br />Nagyon, nagyon finom!!!<br /><br />http://hajoka.blogspot.com/2011/12/disznotoros-az-igazi-sult-krumplival.htmlSeafalconhttps://www.blogger.com/profile/08783771669905069593noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-67205792388435858922011-12-13T18:05:31.114+01:002011-12-13T18:05:31.114+01:00Duende nagyon köszi, ha elkészítem azonnal feltesz...Duende nagyon köszi, ha elkészítem azonnal felteszem:-)))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-26808020202551542392011-12-13T17:05:06.877+01:002011-12-13T17:05:06.877+01:00De nem baj ám, nem bizony. Kissé meg is pirulhat, ...De nem baj ám, nem bizony. Kissé meg is pirulhat, úgy a legfinomabb. :) Képzeld, alig van ember aki ismeri ezt a krumplit, a környezetemben pl. senki sem ismerte és így blogkörökben sem nagyon ismerik.<br />Pedig tényleg nagyim kedvence volt és nálunk minden nem szaftos husihoz (sültekhez, rántottakhoz) ez jár köretként. Mindenki imádja és egylábosbanmegvan-egyszerű köret. Örülök, hogy megoszthattam Veled! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-68859922281420152522011-12-13T11:21:47.328+01:002011-12-13T11:21:47.328+01:00Tea, valamikor megcsinálom és felrakom a tojásost,...Tea, valamikor megcsinálom és felrakom a tojásost, mert az is nagyon finom, meg elkészítem ezt is amit a Duende ír, a dinsztelt krumplit:-)))))<br /><br />Barbi, egyszer-egyszer lehet egy kis hizlalót enni, majd utána lekoplalod, ugyanis megér egy kis hízást, olyan csodafinom:-))))<br /><br />Duende, örülök, hogy ismered a tojásost, csodálkozom, mennyien nem is tudják, nem is hallottak róla soha. <br />Nálunk ez spórolásból alakult, legalábbis mindig ezt a magyarázatot hallottam a mamától, hogy ne kelljen kiönteni a panírozásból maradt tojást.<br />Viszont a dinsztelt krumpliról én nem hallottam, köszi a leírást, na ezt is megcsinálom az biztos, és felteszem majd a tojásossal együtt.<br />Gondolom nem baj,ha a végén kicsit odakap és odasül az alja, mert az a legfinomabb:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-89556950236959961682011-12-13T08:02:50.905+01:002011-12-13T08:02:50.905+01:00Nagyon kíváncsi vagyok arra a kelkáposztára, mert ...Nagyon kíváncsi vagyok arra a kelkáposztára, mert azt is nagyon szeretem és még sosem készítettem sütve!<br />Hm. Mi is szoktunk ilyen tojásos krumplit csinálni, isteni. :)<br /><br />Nem, Anikó. Mondom 2 főre: A dinsztelt krumpli az az, mikor 3-4 miliméter vastag karikákra vágod a megpucolt krumplit, sózod, körülbelül 5-6 evőkanál olajat adsz hozzá (vagy zsírt), jól elkevered hogy a só egyenletesen oszoljon el. Fedőt teszel rá és kis lángon párolod néha-néha megkeverve a krumpli puhulásáig. Víz nem kell alá, de teflonos serpenyőben vagy lábosban érdemes készíteni, mert nagyon ragadós. Isteni, kábé 20-25 perc alatt elkészül. Nagyim kedvence volt, no meg a miénk is. Azért is szeretem, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, és az íze semmihez sem fogható amiatt, hogy saját gőzében puhul be a krumpli. Annyi olaj kell csak rá, hogy kissé sülhessen is, meg ugye be is szívja a burgonya, szóval a hagyományos pároláshoz szükséges kevés olajnál egy kissé több kell csak alá, nehogy száraz legyen. Zsíros krumplinak is nevezik helyenként.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-25142545218610040172011-12-12T22:11:01.760+01:002011-12-12T22:11:01.760+01:00Anikó én nagy krumpli fun vagyok és Teánál már ige...Anikó én nagy krumpli fun vagyok és Teánál már igencsak beleégett a szürkeállományomba a látványa. Még halogatom, mert olyan hizlaló finomság, de lassan beérik az elhatározásom! :)<br />Na azért a kacsacombot is betömtem volna! :)Barbi konyhájahttps://www.blogger.com/profile/14333899558199361703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-36726623289948866372011-12-12T21:48:00.036+01:002011-12-12T21:48:00.036+01:00Due tényleg leírhatnád mi az az izé?! Sosem hallot...Due tényleg leírhatnád mi az az izé?! Sosem hallottam róla, de felrakhatnád a blogodra, azt is tudnád gyönyörűen tálalni, ahogy ismerlek. <br />Ani? Nem mutathatnád meg te is szépen milyen az a krumpli, amiről most írtál? Mert látjátok, nekem meg ezek az újdonságok! Én is lájokolm a combikát..sajnos!))Anihttps://www.blogger.com/profile/03505420983955401394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-44395515204632601532011-12-12T20:52:26.861+01:002011-12-12T20:52:26.861+01:00Duende mi is nagyon krumplisak vagyunk, holnap tes...Duende mi is nagyon krumplisak vagyunk, holnap teszem fel a sült kelkáposztát, ami szintén köret volt a hétvégén, az is nagyon finom.<br />A dinsztelt krumpli az ami hagymával van párolva????<br />Én rántott csirkéhez vagy karajhoz úgy is szoktam tojásos krumplit készíteni, hogy hajában megfőzöm, pucolom, negyedelem vagy karikázom, felverek 4-5 tojást és beleforgatom, majd kevés forró olajra borítom, sózom, petrezselymet rá, összeforgatom és ahogy a tojás lágyan összeáll már kész is, uborkasalátával fenomenális:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-6549373013429913162011-12-12T20:44:51.918+01:002011-12-12T20:44:51.918+01:00Petra igazad van, Tea tud az biztos,a combika is k...Petra igazad van, Tea tud az biztos,a combika is klassz volt de most csak mellékszereplőként, mert a krumpli valami isteni,nálunk sűrűn lesz, már most a héten a második forduló:-)))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-84121475817606117672011-12-12T20:42:40.809+01:002011-12-12T20:42:40.809+01:00I love sültkrumpli!!!
Sokszor, mikor egyedül vagy...I love sültkrumpli!!! <br />Sokszor, mikor egyedül vagyok itthon, semmi mást nem készítek magamnak ebédre, mint sült krumplit valamilyen salátával, vagy épp múlt héten két nap is ezt ettem: párolt lilakáposztával. Sosem tudom megunni. :)<br />De imádom tükörtöjással is... Amit még sűrűbben csinálok a sültkrumplinál is, az a dinsztelt krumpli. Hetente többször is az a köret. Nálunk az a csúcs, párom is azt szereti a legjobban. A krumpli bárhogy, bármikor királyság. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-54997631752509115082011-12-12T20:39:50.002+01:002011-12-12T20:39:50.002+01:00Tea tud valamit...
Érdemes, ahogy hallom. Az a kis...Tea tud valamit...<br />Érdemes, ahogy hallom. Az a kis combika sem megvetendő ott mellette. :)Petrahttps://www.blogger.com/profile/07531359663671261570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-62127589047311234982011-12-12T20:14:46.295+01:002011-12-12T20:14:46.295+01:00Lányok, nagyon jó, akár csak úgy magában is, eszeg...Lányok, nagyon jó, akár csak úgy magában is, eszegetni, hát kell a két serpenyő, ha sokan vagytok, én egy wokban sütöttem, amibe elég sok fért, de egy evés volt 6 főnek.<br />Szóval érdemes nekiállni mert isteni:-)))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-84659855545034608282011-12-12T19:36:37.750+01:002011-12-12T19:36:37.750+01:00Láttam én is Teánál ezt a krumplit, mindenképpen k...Láttam én is Teánál ezt a krumplit, mindenképpen kipróbálom, de szerintem legalább 2 serpenyőben kell sütnöm egyszerre, hogy elég legyen mindenkinek:)trollanyuhttps://www.blogger.com/profile/09422338060370020956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-77572333867339697292011-12-12T17:47:11.889+01:002011-12-12T17:47:11.889+01:00Nagyon finomat csináltál, már én is szemeztem ezze...Nagyon finomat csináltál, már én is szemeztem ezzel a krumplival de még nem készítettem el! Fokhagyma is nagyon jó ízt adhat neki!Évahttps://www.blogger.com/profile/16039663404789252611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-39468989820760205992011-12-12T17:04:23.154+01:002011-12-12T17:04:23.154+01:00Tea, azért persze "elkopott" a hús is,bá...Tea, azért persze "elkopott" a hús is,bár ha lenne küldenék szívesen, finom volt, újabban nagyon rápuccantunk a liba-kacsa alkatrészekre. <br />Végül is a krumpli sülési ideje sem volt nagyon vészes, mert közben szépen kész lett minden. <br />Én megszurkáltam, de tényleg nem látszik rajta most, hogy ilyen szemmel nézem a képeket.<br />Köretnek még sült kelkáposztát is készítettem, holnap fel is teszem azt is, mert tök jó.<br />Alig várom a következő sütést, csak kettőnknek /a férjemmel/, na azt káposzta salival fogjuk enni:-)))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-51052110885732125642011-12-12T16:06:34.528+01:002011-12-12T16:06:34.528+01:00Látom csak nekiveselkedtél!)) Ez olyan örülős-boss...Látom csak nekiveselkedtél!)) Ez olyan örülős-bosszantós krumpli. Örül az ember, mert tényleg mindenki úgy eszi, mint a vett malac. És bosszankodik is, mert. "Jól van már, azért mégiscsak sok, hogy ennyire odalegyetek érte, akkor minek fáradtam a hússal!" Nálunk is mindig ez fogy el először, és mindegy mennyi, mert a végén jön a kérdés: "Csak ennyit sütöttél?" <br />Anikám! Nyugodtan szurkáld meg a krumplit, ha már sülni kezd, mert az a legfinomabb, ahol kicsit leválik a bőre! <br />Örülök, hogy jól sikerült és ízlett, ez a legfontosabb!)) Nekem ez a krumpla már nem újdonság, sőt...szóval én rákattanék arra a kis combra, amíg ti el vagytok foglalva.)))Anihttps://www.blogger.com/profile/03505420983955401394noreply@blogger.com