tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post9147177582000448266..comments2023-08-18T12:46:13.396+02:00Comments on Zsanuária: Pulykanyak pöri... rengeteg sovány húsAnikóhttp://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-42767107900747424742017-04-01T12:48:07.825+02:002017-04-01T12:48:07.825+02:00Hát igen, azok azért más körülmények. Akkor jó csi...Hát igen, azok azért más körülmények. Akkor jó csinálni, ha amúgy jól vagy, és nyugalom vesz körül a böjt idején. Akkor nagyon jó.<br />Most nem akarok ilyen hosszút csak pár naposat.:)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-70441744536154075362017-04-01T08:40:30.271+02:002017-04-01T08:40:30.271+02:00Én még soha nem csináltam ilyet, olyan volt műtéte...Én még soha nem csináltam ilyet, olyan volt műtétek kapcsán, hogy pár napig nem ettem-ittam előtte és utána, de akkor elég volt a bajom anélkül is, szóval én max. diétáztam életemben egy párszor és kész :-) Elhiszem, hogy rutinod van már benne, de azért vigyázz magadra és túl hosszút azért ne, a 10-14 napos túlzás, persze szerintem :-) Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-73237685470535780132017-03-31T12:50:48.846+02:002017-03-31T12:50:48.846+02:00Anikó, én mindig magánszorgalomból csinálom, sosem...Anikó, én mindig magánszorgalomból csinálom, sosem fizettem be sehova. Általában egy évben kétszer szoktam, tavasszal és ősszel. Olyan 2-3-4 naposakat csinálok. Attól függően, mennyire vagyok feltelve. Ezt mindig érzem, mikor könnyebbülök meg, ezért nem fix napokat kötök ki, hanem amikor már a foglalkozás eléri célját. A böjt szerintem nagyon jó, én csak pozitív tapasztalatokról számolhatok be. Azért az nonszensz lenne, ha egy felnőtt, egészséges ember nem bírna ki 2-3-4 napot étel nélkül. Szóval az orvosoknak én nem hiszek, sokkal inkább a saját tapasztalataimnak. És azok mindig nagyon jók. Persze vannak kellementlen tünetei, ahogy tisztulunk, de azt ki lehet bírni. S például a 4 napos 3, és 4. napján már olyan energiatöbbletet és könnyűséget, elevenséget ad, hogy az elmondhatatlan. :) Szóval a böjt igenis jó. Csináltam már 12 vagy 14 naposat is, az is jó, de arra lélekben is készülni kell. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-23941690545353758462017-03-31T09:04:38.049+02:002017-03-31T09:04:38.049+02:00Duende, épp tegnap beszélt több orvos erről a lébö...Duende, épp tegnap beszélt több orvos erről a léböjtkúráról, hogy nem egészséges, nem tesz jót a szervezetnek, senki ne dőljön be azoknak akik ilyen kúrákat szerveznek drága pénzért, mert átverés, ha valaki tisztítani szeretne, egy egyszerű párnapos diéta: főtt krumpli, főtt répa, főtt zöldséges rizs, mellé lehet inni frissen facsart gyümölcsleveket, zöldségleveket, de ez csak pár napig mehet így és kész, utána fokozatosan visszatérni a normál étkezésre és vagy sportolni mellette, vagy sokat sétálni a friss levegőn, életkortól függően, meg kinek mire van igénye. Szóval elég, ha csak diétázol egy kicsit, vigyázz magadra :-) Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-56126324609577817812017-03-30T10:27:36.875+02:002017-03-30T10:27:36.875+02:00Mindig veszek, ha szép vastagot, húsosat látok, de...Mindig veszek, ha szép vastagot, húsosat látok, de eddig én is csak levesnek főztem. :) Pedig a marhafarkat is szokták pörköltnek is, látod, nekem sem jutott ez eszembe, hogy pulykanyakból is lehetne készíteni pörit is. <br />Olyan jó, hogy már van saláta... persze nokedlivel lenne az igazi, de így is tökéletes szerintem. Főleg hogy nem marad éhen az ember, és még fogy is. :) Én még nem kezdtem bele a diétába, majd talán jövő héttől. Kéne csinálnom először is egy többnapos léböjtöt, mert már megint semmi sem esik jól, mindentől kivagyok. Ilyenkor a léböjt szokott helyretenni. Asszem az epém rendetlenkedik... Szóval hajrá. :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-76831947885017861522017-03-30T09:23:17.454+02:002017-03-30T09:23:17.454+02:00Na akkor ez a pöri-kedvencetek lesz, rengeteg hús,...Na akkor ez a pöri-kedvencetek lesz, rengeteg hús,és én is a csontosakat részesítem egyre jobban előnyben. A húslevese is finom, bár nálam a marha-tyúk-liba/kacsa-karajcsont-ból készültek vannak a top helyeken, a pulykából csak ezután jön, azonkívül még szeretem a húslevest a csirke mellcsontjából, persze egyszerre többel főzve is.<br />Ráadásul ezek a nyakak hatalmasak voltak, alig bírtam a darabolással, de egy férfinek ez gyerekjáték megcsinálni.<br />Szóval nagyon finom lett a pöri, igaz most nem ehettem hozzá se nokedlit, se tarhonyát, se krumplit, de ezekkel bármelyikkel tökéletes. De jó volt friss fejes salátával is :-)<br />És ilyen hülye vagyok, hogyha nem látom az ízőrzőknél, magamtól nem jutott volna az eszembe, hogy pörköltöt is lehet belőle készíteni :-) <br />Szóval nagyon ajánlom :-) Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-74434791948434708642017-03-29T12:21:11.584+02:002017-03-29T12:21:11.584+02:00Nagyon szeretem a pulykanyakat. Szerintem a legfin...Nagyon szeretem a pulykanyakat. Szerintem a legfinomabb húsleves őbelőle készül, legalábbis nálam a No.1. :) (Na jó, az ököruszályleves azért szintén dobogós.)<br />Nagyon jó ötlet a pörkölt belőle! Legközelebb én is kipróbálom. Amúgy sem szeretjük a csirkét, a pulykát viszont igen, és a csontos husikból vannak a legfinomabb sültek, pörköltek, levesek. Köszi. :)<br />duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.com