tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post9151153262298792224..comments2023-08-18T12:46:13.396+02:00Comments on Zsanuária: Kovászos uborkámAnikóhttp://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-81103288521018677492019-08-26T07:38:31.768+02:002019-08-26T07:38:31.768+02:00Én mindig napra teszem, nem forr fel, nem puhul fe...Én mindig napra teszem, nem forr fel, nem puhul fel, isteni ropogós az uborkám és mennyei íze van a fűszerektől.Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4661873086146916437.post-51208521527093754282019-08-25T23:31:08.130+02:002019-08-25T23:31:08.130+02:00Imádjuk mi is a kovászos uborkát. Hasonlóan készít...Imádjuk mi is a kovászos uborkát. Hasonlóan készítem én is,(fokhagyma, kapor, só, forralt víz, kenyér), de én csak kicsit hűtöm a vizet, azért, hogy ne repedjen el az üveg és máris rámerem az uborkára. De soha nem teszem ki a napra. Szerintem attól felforr és megpuhul az uborka. Így is a forró víztől kicsit beindul és a megdagadt kenyér is kinyom egy kis lét, amit én is pótolok, hogy mindig tele legyen. Ja, és nekem elég 3 nap, akkor kiszedem, a levét leszűröm és van egy kis zománcos kannám, ami akkora, mint a kovászolós üvegem és abba rakom be a hűtöbe. Folyamatosan készítem a kovászos uburkát, egészen októberig. De most itt Budapesten elég drága kilója. Líviahttps://www.blogger.com/profile/09617895734356518696noreply@blogger.com