2010. március 17., szerda

Becsinált leves


Hozzávalók:
1 db csirkemell kis kockára vágva
1 db sárgarépa karikázva
1 db karalábé kockázva
1 kis db zeller kockázva
1 db fehérrépa karikázva
1 db vöröshagyma kockázva
2-4 gerezd fokhagyma apróra
1 cikkely kelkáposzta
1 db krumpli kockázva
1 db zöldpaprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem apróra
liszt és víz és tejföl/tejszín a habaráshoz
1 citrom leve
Levesbetét:
1 tojás, liszt/búzadara, só, bors, pici olaj
Mintha húslevest szeretnék főzni, a húst a zöldségeket bő vízben odateszem és felforralom, majd egészen kislángon, épp csak gyöngyöztetve főzöm 1,5-2 órán keresztül,  míg puha nem lesz minden. 
Kikeverem a levesbetétet, nokedlitésztától kicsit sűrűbbre, keményebbre, majd mokkáskanállal beleszaggatom a levesbe.
Kidobom a paprikát,paradicsomot, ezeknek csak az íze kell bele.
Elkészítem a habarást, majd besűrítem vele as levest.
Tálaláskor frissen facsart citromlével, és sok-sok apróra vágott petrezselyemmel ízesíti mindenki a maga adagját.
Könnyű, nyárias, gyomor kímélő, olyan ettem is meg nem is.
Majdnem diétás, betegségek után, lábadozáskor külön ajánlott.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése