Zsanuária
▼
2020. július 9., csütörtök

Sertéspörkölt

›
 Döbbenten néztem, hogy egy ilyen klasszikus étel még nincs fenn a blogomon... most gyorsan pótolom. Nagyon nagy kedvencem.  Sertéspö...
4 megjegyzés:
2020. május 21., csütörtök

Csirkepörkölt aprólékból lecsósan, nokedlivel, zöldsalátával

›
 Ahogy öregszem úgy egyre jobban szeretem a csirke aprólékát, bárhogyan elkészítve. Gyermekkoromban ezeket soha meg nem ettem volna, eze...
2020. május 16., szombat

Gulyásleves

›
Szinte mindig marhahúsból készítem, nálunk otthon ez volt a szokás. Nem mondom, hogy nem fordult elő - egyszer - amikor kevés volt ...
2020. május 10., vasárnap

Pásztortarhonya fejes salátával

›
Ma a gombhoz varrtam a kabátot, ugyanis a salátához kellett kitalálnom mit is ennék hozzá igazán. 3 étel volt versenyben, a krumplis tés...
2020. május 7., csütörtök

Kenyérsütés... a vírus idején

›
/Önhatalmúlag, kicsit erőltetve hasonlítom a címet egyik kedvenc könyvemhez : G. Garcia  Márquez Szerelem a kolera idején c. regényének ...
2020. május 4., hétfő

Zöldspárga leves... karalábés, csipetkés, tejszínes

›
 Az egyik kedvenc levesem, egészen biztos vagyok benne, hogy a spárgában van valami olyan ásványi anyag, ami bennem nincs ilyenkor tavass...
2 megjegyzés:
2020. április 30., csütörtök

Krumplileves... babéros, buggyantott tojásos, tejfölös

›
Egyszerű erdélyi leves, Jánossy Alíz gasztroújságíró receptje Nagyon ajánlom elkészítésre, mert igen finom. Hozzávalók: 3-4 db kru...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

Saját fotó
Anikó
Konyhai pályafutásomat bukdácsolva kezdtem (ki nem?) - de az eltelt évek során a finom ételek szeretete szenvedélyes szakácsnőt varázsolt belőlem. Évek óta olvasom mások gasztroblogjait, gyűjtöm a szakácskönyveket, recepteket, kezdve a nagymamám felbecsülhetetlen értékű, saját kézzel írott szakácskönyvével. Mondanom sem kell, hogy a rengeteg recept közül számosat kipróbáltam, több-kevesebb sikerrel, aztán egy éjszaka azt álmodtam, hogy saját blogom van, így első dolgom volt egy szép napon (a napi bevásárlás után), hogy tényleg létrehozzak egyet, ahol elsősorban örökül hagyom minden főzési-sütési tudományomat a gyermekeimnek, valamint másokkal is megoszthatom a legjobb családi receptjeimet! Az én receptjeim egyszerűek,tipikusan magyaros jellegűek, egy budapesti háziasszony receptjei, aki a családját próbálja jól tartani minden nap, a lehetőségeihez mérten, és ez még örömöt is okoz neki. Az oldalamon reklám nincs, tisztán kedvtelésből űzöm szenvedélyesen az oldal fenntartását, anyagi hasznom nincs belőle. ... Szívesen látok mindenkit az Anikó Boros Pálné facebook oldalamon is... ahol még többet megtudhattok rólam... már akit érdekel :-)
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.