Találtam a kamrában egy szép darab füstölt oldalast, valamikor a télen vettem, de elfelejtkeztem róla. Nem volt gusztusom se babhoz, se káposztához.
Gondoltam egyszerű krumplilevest kéne kissé megbolondítani vele.
A gondolatot tett követte:
Gondoltam egyszerű krumplilevest kéne kissé megbolondítani vele.
A gondolatot tett követte:
1 csík füstölt oldalas /egy egésznek a fele, hosszában kettéhasítva /
6 db közepes burgonya
1 db sárgarépa
1 fej vörihagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika, 1 db paradicsom
4 db babérlevél, 1 ek tárkony /szárított/, 1 ek vegeta,
tejföl, és liszt a habaráshoz,
tárkonyecet az ízesítéshez,
1 tojás, és liszt a levesbetéthez
A füstölt húst jól megmostam, kis darabokra vágtam a bordacsontok mentén, majd annyi vízben amennyi ellepte, odatettem nagylángra, forrni. Ezután jó 10 percig forraltam, majd leöntöttem a levét, és tiszta vízben tettem oda főni.
Amíg a hús puhult, megpucoltam a zöldségeket, hagymákat. Kb. egy óra elteltével beletettem az összes többi hozzávalót és azokkal is puhára főztem.
Amikor elkészült, a vörihagymát, zöldpaprikát, paradicsomot kidobtam.
Amikor elkészült, a vörihagymát, zöldpaprikát, paradicsomot kidobtam.
Ezután tejfölös- lisztes habarással besűrítettem, a tárkonyt csak ekkor adtam hozzá.
1 tojással, kevés liszttel, galuskatésztát kevertem és helyes kis, rusztikus formájú galuskákat szaggattam a levesbe.
Legeslegvégül tárkonyecettel savanykásítottam, isteni ízt ad az ételnek.
1 tojással, kevés liszttel, galuskatésztát kevertem és helyes kis, rusztikus formájú galuskákat szaggattam a levesbe.
Legeslegvégül tárkonyecettel savanykásítottam, isteni ízt ad az ételnek.
Nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése