2010. május 17., hétfő

Lecsó kolbászosan, tarhonyásan





Annyira rossz idő van. Igaz most vannak a májusi fagyosszentek. Katasztrófa van az egész országban, áradnak a folyók, esik az eső több napja, szélvihar tombol, fákat csavar ki. Sajnos vannak ilyen évek, amikor ilyen szörnyű az időjárás.
Na éppen ezért, vígasztalásul csináltam a lecsót ma ebédre, legalább ízekben legyen egy kis nyár.


1/2 kg paprika
4-5 szem paradicsom
3 fej vörihagyma, apró kockákra vágva
3 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
1 csapott ek. erős pista
2 pár csípős debreceni /Pick - nagyon finom /
25 dkg tarhonya

Megdinsztelem a hagymát, megszórom pici pirospaprikával, rádobom a kockára vágott paradicsomot, majd a feldarabolt paprikát és a fokhagymát is, és rotyogtatni kezdem.
Az egész 20 perc alatt kész, félidőben hozzáadom a debrecenit feldarabolva, sózom, pici csípős paprikakrémet is teszek hozzá. Ilyenkor jobban kell ízesíteni, mert még nem olyan karakteres sem a paprika, sem a paradicsom, mint nyáron.
A tarhonyát kevés zsiradékon jól megpirítom, majd annyi vízzel, ami jól ellepi, puhára főzöm. Sózom, borsozom.

A család úgy vetette rá magát, mint a sáskák, minden cseppje elfogyott, minden tányér tisztára lett törölve kenyérdarabokkal. Ezért érdemes főzni.
Finom volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése