Gyönyörű cseresznyevirág...
2 db csirkemellfilé, ennél az ételnél kifejezetten előny, ha nagyok a mellek
3 dl tejföl, vagy 3 dl tejszín, de lehet vegyesen keverve is
3 tojás
30 dkg nagyon jó minőségű sonka /pl. prágai /
40 dkg trappista sajt reszelve
só, bors,
1 tasak fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék
1 tasak fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék
A csirkemelleket kettőbe vágom hosszában, és a fél melleket hosszában is, és keresztben is szintén félbe.
Tehát, minden fél mellből 4 szelet húsom lett. Természetesen az esetleg leeső kis húscifliket is felhasználom.
Jól belemasszírozom, kenem a húsba a fűszerkeveréket, borsozom és legalább félóráig pihentetem, de még jobb, ha tovább.
Jól belemasszírozom, kenem a húsba a fűszerkeveréket, borsozom és legalább félóráig pihentetem, de még jobb, ha tovább.
A 3 tojást, egy öblös tálban kissé felverem, sózom, hozzáöntöm a tejfölt, vagy a tejszínt, vagy mindkettőt, és jól elkeverem.
Egy magasabb peremű tepsit kiolajozok, majd jön a rétegezés.
A hússzeleteket egyenként megmártom a tojásos keverékben, és egymás mellé szorosan a tepsibe fektetem. Erre sonkaszeleteket terítek, majd bőven megszórom reszelt sajttal. Megint a hús jön, tojásos keverék, majd sonka és legvégül a reszelt sajt.
A maradék tojásos keveréket az egésznek a tetejére locsolom.
Forró sütőbe tolom és addig sütöm, amíg a sajt a tetején piros ropogósra sült.
Jól lehet szeletelni és tálalni, vendégségre is alkalmas fogás.
Most köretnek rizibizit csináltam és zöldsaláta keveréket vinaigrette öntetbe forgatva.
Vinaigrette öntet
1-2 tk. mustár, pl. dijoni
só, bors
1 csipet cukor
2-4 ek. ecet
4-8 ek. olívaolaj
Egy zárható tetejű keverőpohárban az összes hozzávalót jó alaposan összerázom, majd kóstolgatom, hogy kell-e hozzá még valamelyik összetevőből, közvetlenül tálalás előtt öntöm a zöldsaláta keverékre és összeforgatom.
Vinaigrette öntet
1-2 tk. mustár, pl. dijoni
só, bors
1 csipet cukor
2-4 ek. ecet
4-8 ek. olívaolaj
Egy zárható tetejű keverőpohárban az összes hozzávalót jó alaposan összerázom, majd kóstolgatom, hogy kell-e hozzá még valamelyik összetevőből, közvetlenül tálalás előtt öntöm a zöldsaláta keverékre és összeforgatom.
Burgonyapüré is illik hozzá.
Nagyon finom, könnyű, tavaszias étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése