Még mindig hőség van, így azt hiszem a legjobb választás mára ez a leves, jól behűtve.
Hajnali 7 óra van, amikor ezt készítem, még elviselhető viszonylag a hőmérséklet.
kb 1/2 kg fagyasztott besztercei szilva, még tavalyról, saját termés a kertünkből
1 tk. szegfűszeg
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. szegfűbors
3-4 ek. cukor
csipet só
1 bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl rum
1 ek. liszt, és 1 dl víz a habaráshoz
2-3 dl zsíros tejszín
Egy fazékba odateszek forrni 2 l vizet. Beleszórom a fűszereket, sót, cukrot és 10 percig főzöm, ennyi idő alatt a fűszerek kiadják aromájukat.
Közben 1 ek. lisztet 1 dl vízben jól elkeverek és besűrítem a fűszeres levet.
/lehet sűríteni oetker vanília vagy tejszínpudingporral is, ugyanolyan finom lesz./
/lehet sűríteni oetker vanília vagy tejszínpudingporral is, ugyanolyan finom lesz./
Egy lábasba teszem a fagyasztott szilvát és rászűröm a behabart forró fűszeres levet, visszateszem a tűzre, hogy egyet forrjon még. Hozzáöntöm a tejszínt is, a vaníliás cukrot is.
Ennyi elég a gyümölcsnek is, mert nem akarom szétfőzni. Igy jobban megmarad az íze.
Ha kihűlt, beteszem a hűtőbe 1-2 órára.
Tálalni tejszínhabbal kéne, de nem volt kedvem felverni, így is őrült melegem volt, mire elkészült.
Ezzel a módszerrel készítem az összes gyümölcsleves/szósz variációmat, így ugyanis nincs benne fűszerdarab, és ha netán csomós lenne a habarás, a szűréssel az is eltüntethető.
Csak a bársonyos, tejszínes gyümölcsleves, vagy szósz marad.
Nagyon finom.
Csak a bársonyos, tejszínes gyümölcsleves, vagy szósz marad.
Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése