Egy lengyel recept, mint a nevéből is kiderül.
1 nagy fej karfiol, lehetőleg hibátlan, hófehér
kb.2 dl-nyi zsemlemorzsa
vaj/olaj
tejföl
A karfiolt rózsáira szedem, és egy nagy tálban, sós vízben, áztatom egy fél órát, hogy ha van közte kis bogár, az biztosan kijöjjön. Leszűröm.
Vizet forralok, teszek hozzá egy evőkanálnyi vegetát /só helyett/, borsot, majd a karfiolt roppanósan puhára párolom, kb.10-15 perc.
Nem kell agyonfőzni.
Ezalatt a zsemlemorzsát, forró vajban vagy olajban aranybarnára pirítom.
A karfiolt elosztom a tányérokon, megszórom bőven a zsemlemorzsával és tejfölt locsolok rá.
Igen finom, kellemesen könnyű, egytál étel, nyári, meleg napokra.
Szia! Írtam választ neked a hozzászólásodnál a blogomban!
VálaszTörlésPróbáld ki-és én ezt sokfajta étellel, pl.brassóival is megteszem-, hogy tört fokhagymás tejföllel öntöd le, nagyon finom:-)
szép hétvégét, puszi
Köszi! Válaszoltam, és kipróbálom fokhagymás tejföllel is, imádjuk az ilyesmit.
VálaszTörlésKöszi, olvastalak, és nagyon jót írtál. Kiegészítetted a gondolataimat:-)
VálaszTörlésÉn ma rántott tököt sütöttem, kapros burgonyával, és az említett fokhagymás öntettel. Isteni volt:-)