2010. július 1., csütörtök

Karfiol lengyelesen





Egy lengyel recept, mint a nevéből is kiderül.
1 nagy fej karfiol, lehetőleg hibátlan, hófehér
kb.2 dl-nyi zsemlemorzsa
vaj/olaj
tejföl

A karfiolt rózsáira szedem, és egy nagy tálban, sós vízben, áztatom egy fél órát, hogy ha van közte kis bogár, az biztosan kijöjjön. Leszűröm.
Vizet forralok, teszek hozzá egy evőkanálnyi vegetát /só helyett/, borsot, majd a karfiolt roppanósan puhára párolom, kb.10-15 perc.
Nem kell agyonfőzni.
Ezalatt  a  zsemlemorzsát, forró vajban vagy olajban aranybarnára pirítom.

A karfiolt elosztom a tányérokon, megszórom bőven a zsemlemorzsával és tejfölt locsolok rá.
Igen finom, kellemesen könnyű, egytál étel, nyári, meleg napokra.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Írtam választ neked a hozzászólásodnál a blogomban!
    Próbáld ki-és én ezt sokfajta étellel, pl.brassóival is megteszem-, hogy tört fokhagymás tejföllel öntöd le, nagyon finom:-)
    szép hétvégét, puszi

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Válaszoltam, és kipróbálom fokhagymás tejföllel is, imádjuk az ilyesmit.

    VálaszTörlés
  3. Köszi, olvastalak, és nagyon jót írtál. Kiegészítetted a gondolataimat:-)
    Én ma rántott tököt sütöttem, kapros burgonyával, és az említett fokhagymás öntettel. Isteni volt:-)

    VálaszTörlés