2010. augusztus 31., kedd

Majonézes krumpli






5 db közepes nagyságú burgonya, héjában puhára főzve, kihűtve
1 csomag újhagyma, karikára vágva, vagy 1 db közepes vöröshagyma nagyon apró kockákra vágva
só, bors
2-3 ek.majonéz
2-4 ek.tejföl

A kihűlt főtt burgonyát negyedelve, apró kockákra aprítom.
Egy tálba felkarikázom az újhagymát /vagy a vöröshagymát/, picit megsózom, majd 5 perc elteltével rákanalazom a majonézt és a tejfölt. Jól elkeverem, ha kell még sózom, borsozom és hozzáadom a burgonyát.
Avval is egyneművé keverem és beteszem a hűtőbe, hogy jól összeérjen fogyasztásig.
Kiváló sültekhez, rántott húsokhoz, fasírthoz köretnek, de csak úgy magában friss kenyérrel és főtt tojással  is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése