2010. szeptember 14., kedd

Kaporszósz






1-2 csokor kapor apróra vágva
olaj, liszt
tej, tejszín vagy tejföl ízlés szerint


Világos rántást készítettem, beleszórtam a kaprot, majd tejjel öntöttem fel, sűrűre főztem, végül egy kevés tejszínnel és tejföllel is higítottam mártás sűrűségűre, sóztam.
Inkább sűrűnek, mint hígnak kell lennie.
Tálaláskor a töltött tökre locsoltam, vagy mellé a tányéron, és lehet bele mártogatni a falatokat.
Húslevesben főtt húsok mellé is tökéletes fogás, csodálatos párosítás.
Nagyon finom.






2 megjegyzés:

  1. Én egy pici cukrot és citromlevet teszek bele - nagyon finom pikánssá teszi. Nem rántom, hanem csak behabarom. Imádom a kapormártást, tavasszal és így ősszel sokszor főzök. Lehetetlen megunni! :)
    A pecsenyekacsa is irtó jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Jó tippet adtál, köszi, legközelebb így fogom kipróbálni.Én is sokszor csinálom, szeretjük.
    A kacsa isteni lett, finom ropogós.

    VálaszTörlés