Nagy kedvenc nálunk ez - a sokak által nem szeretett - tésztaétel.
Mindig akkor kerül asztalra, amikor nem tudom mit főzzek, nem igazán kívánunk semmit, a "na mi legyen az ebéd?" felkiálltásra a válasz: hát grízes tészta.
Leves után kitűnő második fogás.
Kétszer szoktam szedni belőle, először egy adagot üresen, kicsit megsózva, majd másodszor egy adag porcukrozva, baracklekvárral.
Szerintem mindkét variáció nagyon finom.
1 cs. szélesmetélt, sós vízben 7 perc főzés
kb. 1 dl búzadara, kellően barnásra pirítva és 1 dl víz ráöntve, / nagyon óvatosan a ráöntéssel, mert forró gőz felcsap és megégeti a kezünket !!!/ majd elfőzve, hogy megpuhuljon
olaj
porcukor, baracklekvár, de jó szilvalekvárral is
Szeretem.
Juj de nagyon szeretem, és juj de köszi, hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlésCsibe, nagyon szívesen :-)))
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem.