Na itt a következő variáció. Sütőportasakon lévő recepttől kaptam az indíttatást, bár ott körte kompóttal szerepelt, nekem meg ananász konzerv volt itthon, gondoltam avval sem lesz rossz.
Jól gondoltam, nagyon finom lett.
A tészta a vaníliás- mazsolásból lett alakítva:
10 dkg puha vaj
3 tojás
12 dkg cukor, szerintem kell itt a 20 dkg, édesebb lehetett volna
1 ek.házi vaníliáscukor
1.ek.vanília aroma
1,5 dl tej
1 dl rum
30 dkg liszt
1 sütőpor
1 citrom héja
2 ek. kakaópor, nagyon jó minőségű
1 doboz feldarabolt ananász konzerv leszűrve, ha karikás akkor fel kell apróra darabolni
porcukor a szóráshoz
Sütőt bemelegítettem. A lisztet összeszitáltam a sütőporral, majd belereszeltem a citromhéjat.. A tejet összeöntöttem a rummal.
Konyhai robottal a vajat, a tojásokkal és a cukrokkal, valamint az aromával simára kevertem, majd felváltva hozzáadagoltam a lisztet, és a rumos tejet. Egy - két percig magas fokozaton kevertem, hogy jó egynemű legyen a massza. A felét beleöntöttem egy szilikonos kuglóf formába. A másik feléhez hozzákevertem a kakaót, azzal is jó egyneművé kell kavarni.
A leszűrt ananász darabokat egyenletesen körben rászórtam a fehér tésztára, majd erre terítettem a kakaós masszát.
Mehetett a sütőbe, takarékon 45 percig sütöttem, most nagyon figyeltem, nehogy tovább fussunk, mint a múltkor. 10 percig pihent a formában, majd rácsra borítottam, hogy teljesen kihűljön. Csak eztán porcukroztam.
Felvágni is csak teljes hűlés után tanácsos, de azután csodálatosan szépen lehet szeletelni és nagyon finom.
Jó lehet a körte, meggy, őszi, sárgabarack, befőttekkel is. Ki fogom próbálni minddel.
Jön a tél, a hideg, ilyenkor olyan isteni a meleg vanília illatú konyhában tevékenykedni, kuglófot reggelizni kakaóval, kávéval, teával.
Nagyon szép lett :))) !
VálaszTörlésKöszi, és finom is.
VálaszTörlésÉs egyszerű megcsinálni:-))))
Szuper! Szívesen beleharapnék...:-)
VálaszTörlésAztaaa, ez csodaszép lett! Már régóta szemezek én is ezzel a recepttel, ezek szerint érdemes lenne végre már elkészíteni! :)
VálaszTörlésEzek már olyan szépen sikerültek, hogy vétek megenni őket :) Én a helyedben inkább vitrinbe tenném :) A fotók plasztikusak, anyagszerűek.
VálaszTörlésElnézést, hogy csak most válaszolok, de a hétvégén egy Falatka nevű kiskutyával voltam elfoglalva, holnap felteszem a blogra a képeket róla és viszontagságos kis életéről.
VálaszTörlésÉs most a kuglófról:
Mézigörl, szívesen adtam volna belőle, nagyon finom lett:-))))
Egycsipet,köszi a dícséretet, feltétlenül csináld meg, nem bánjátok meg, bár én eltértem a leírt recepttől, ami a tasakon szerepel, de lehet, hogy azzal is jó:-))))
Trendo, köszönöm a dícséretet, tényleg finomak lettek, és megettük,lehet, hogy a sütés előtt kéne cukrozni, akkor jobb lenne, majd kipróbálom.
Különösen jól esik a képekre tett mondandód, ugyanis tök kezdő vagyok, de szó szerint a fényképezésben, szinte képről képre tanulom, hogy kell, néha borzasztó sül ki belőle, néha elfogadható. Olyan gyönyörűek soha nem lesznek, mint pl. Duende képei,van egy halvány rózsaszín, gyöngyös mignonról készült képe, az a kedvencem, az egy csoda. Fogalmam nincs hogy kell ilyeneket csinálni.Az már művészet, én meg csak egy kezdő iparos vagyok:-))))