Megint egy isteni finom, kenyérre kenhető tojáskrém, reggelire, vacsorára, uzsonnára.
Először a budapesti Mosonyi utcai, Rosenstein étteremben ismerkedtem meg vele, előételként adták, többek között libatepertővel, lilahagymával, egyéb hideg falatokkal, zöldségekkel.
Persze rögtön megkérdeztem hogy készítik, majd Fűszeres Eszter blogján is utána néztem, ahol ugyanúgy írta le, mint azt az étteremben mondták. Nem mintha nem hittem volna nekik.
Én ezt tekintem autentikusnak, mert egyébként az interneten annyiféle variációja létezik, olyan hozzávalókkal, amiknek köze nincs az eredetihez.
Szóval én a Rosensteinékét és Fűszeres Eszterét tekintem az eredetinek.
Ennek van már pár éve is, azóta rendszeresen készítem.
A család is és a vendégek is, mindig szélsebesen tüntetik el, akármennyit készítek belőle.
Nagyon finom.
8 főtt tojás
1 vöröshagyma, egészen apróra vágva
2 ek.libazsír
1 tk.mustár
1-2 db csirkemáj, elkaparva /eredetileg libamájjal szólna a recept, de hát az aranyárban van, pedig milyen finom lenne, úgy lenne az igazi /
késhegynyi pirospaprika
só, bors
A főtt tojásokat, egy tálba vagy lereszelem, vagy villával összetöröm, most éppen a tojásvágóval először hosszában, majd átfordítottam és keresztben is átvágtam. A vöröshagymát a libazsíron megdinszteltem, hozzáadtam az elkapart csirkemájat, jól átpirítottam, ment rá a gondolatnyi pirospaprika és már vettem is le a tűzről és kevertem a tojáshoz. Hozzáadtam a többi ízesítőt is, kell kóstolgatni közben, majd amikor úgy ítéltem jó, rögtön kentem egy szelet kenyeret.
Hát persze, hogy nagyon finom, egy bögre forró teával, amikor megint szakad a hó mifelénk.
Én is hasonlóképpen készítem, csak máj nélkül, meg én aprítóval teljesen krémesre szoktam keverni. Imádom :)
VálaszTörlésNagyon szeretem
VálaszTörlésAraniel, Bianka, isteni egy étel az biztos.
VálaszTörlésÉn szeretem így rusztikusan,azért nem készítem krémesre:-))))))