2011. január 5., szerda

Sárgarépafőzelék




Egyik kedvenc főzelékem.
Rendszeresen készítem, szerencsére az én családom nem idegenkedik tőle.
Sokan nem szeretik, a legtöbb felnőtt ember utoljára talán gyermekkorában ette.
Pedig nagyon egészséges, finom, könnyű, tápláló.

4-5 szál sárgarépa, karikázva
petrezselyem, apróra vágva
olaj, liszt a rántáshoz
2-3 dl tej
csipet só
cukor ízlés szerint

A répa karikákat annyi vízben, amennyi ellepi, egy csipet sóval, odateszem a tűzre és puhára főzöm.
Rántást készítek, olajon kicsit megpirítom a lisztet és felengedem hideg tejjel, elkavarom és rögtön a répához öntöm. Amikor látom, hogy kezd besűrűsödni, még öntök hozzá tejet, folytonos keverés mellett, annyit hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen. Rászórom a petrezselymet, megcukrozom, mert édesen szeretem, egyet-kettőt kavarok még rajta és kész.
Tálaláskor lehet tükörtojást szervírozni hozzá.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése