Megint találtam és kipróbáltam egy nagyon finom ételt.
Caládi tűzhelynél láttam még tavaly decemberben ezt a ragyogó egytálételt, alig vártam már az elkészítését.
Gondoltam, hogy csak jó lehet, hiszen minden eleme jó, szeretjük.
Nem csalódtam, nagyon finom, érdemes így télvíz idején rendszeresen készíteni.
1 csík oldalas, szép sovány
1,5 kg körüli édeskáposzta
2 db nagy vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
bacon szeletek
só, bors, kömény
olaj
Az oldalast feldaraboltam a csontok mentén, sóztam, borsoztam, őrölt köménnyel bedörzsöltem.
A káposztafejet felcsíkoztam, csak úgy rusztikusan, kétujjnyi csíkokra, sóztam, borsoztam, egy nagy tálban jól összekevertem. Jó bőven tanácsos fűszerezni mindent, akkor a végén csodafinom íze, illata van az egésznek.
A vöröshagymákat felkarikáztam, a fokhagymákat nem túl vékony lapkákra vágtam.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem és az oldalas darabok minden oldalát lepirítottam úgy 4-5 perc alatt, és kiszedtem egy tálba.
Ez a mennyiség két tepsire való.
A legnagyobb két tepsimet kiolajoztam a serpenyőben visszamaradt olajjal, elterítettem benne a káposztacsíkokat egyenletesen, erre jöttek a vöröshagymakarikák, majd beterítettem az egészet bacon szeletekkel, erre szórtam a fokhagymalapkákat és végül az oldalas darabokat helyeztem rá.
Forró sütőben egy órát sütöttem, addigra a káposzta szaftosra párolódott-sült, az oldalas darabok és bacon szeletek ropogós pirosra sültek, olyan illata volt a fokhagymától, köménytől, hogy mindenki nyála csorgott az éhségtől.
A biztonság kedvéért főztem rizst mellé, ha esetleg valakinek szüksége lenne köretre, de az igazság az, hogy magában is oké csak a káposztával, de a rizzsel is jó.
Én mind a kettőt kipróbáltam, a család nagy része is kétszer szedett.
Egyöntetű vélemény volt, hogy máskor is legyen, hát lesz is.
Óóóó, nekem ez fehérjenapra tökéletes lesz! Isteni lehetett! :)
VálaszTörlésDuende, rád gondoltam, hogy neked ez a fogyóba tökéletesen beleillik, és hogy szólok majd, ha nem látnád. Nagyon finom, jó erősen kell fűszerezni, isteni kis kaja:-))))
VálaszTörlés:)) köszi, a héten meg is csinálom! :)
VálaszTörlésTudod miért ment a legjobban a harc, a tepsi sarkaiban kicsit jobban lepirult káposztáért, nagyon fini volt az egész:-)))
VálaszTörlésNagyon guszta, tényleg isteni lehet
VálaszTörlésBianka, nagyon finom, kiadós érdemes megcsinálni:-))))
VálaszTörlés