Mai ebédünk, csak ilyen egyszerűen : kentucky csirkeszárny fűszerkeverékkel szórtam meg jócskán 1 kg megtisztított csirkeszárnyat, hagytam állni egy bő órát, majd kevés olajjal meglocsolva ropogósra sütöttem.
Köretnek rizi-bizit készítettem és káposztasalátával ettük.
Mit mondjak, nem igényelt egy "haj de nagy" konyhai brillírozást, de meglepően finom volt, kellemesen csípős, jó fűszeres.
Életem párjával majdnem megettük az egy kiló szárnyat, olyan jólesett.
Nem is tudom miért nem sütöm gyakrabban, nagyon ízletes a csirkeszárny.
Nálunk ha csirke kerül az asztalra, az esetek 99%-ában csirkeszárny az! :)
VálaszTörlésImádjuk, a férjem is, én is. A legfinomabb része a csirkének. A mellét egyáltalán nem szeretem, az alsócombot még jobban nem (meg sem tudom enni), de a szárnya... Rántva is ez a kedvencünk! :)
Duende, mi is így vagyunk a férjemmel, csak a gyerekek nem akarják megenni soha a szárnyat.
VálaszTörlésÉn is rántom, sokszor a májat belekapcsolom és együtt panírozom és sütöm, sütve is isteni, pörköltnek is, sőt van amikor ebből főzök húslevest kettőnknek, ez a legízletesebb része a csirkének, így igaz:-))))