Ezt a jó kis lepénykét a napokban láttam Éva blogján az Ahogy eszik, úgy puffad című blogon, természetesen az egyszerűsége fogott meg, ő csak hagymás lepénynek nevezi, de amikor körülnéztem nálam a hozzávalókra, rájöttem annyi olyan zöldségem van a hűtőben, ami külön-külön kevés, de együtt ezen a lepényen csodás lesz.
Igy is lett.
Mindenkinek ajánlom elkészítésre, csak úgy vacsorára, de vendégvárónak is alkalmas, a rávalók variálása pedig csak fantázia kérdése, illetve ki mit szeret.
1 csomag leveles tészta
6-7 db vöröshagyma, szálasra vágva
1 szál póré, karikázva
15-20 dkg húsos szalonna, kockára vágva
15 dkg trappista sajt, kockázva
1 camping tejszínkrémsajt, most füstöltet használtam
2 db cukkini, félkarikára vágva
20 dkg gomba, szeletelve
só, bors, bő tk. kakukkfű
A szalonnát jól kisütöttem ropogósra, a zsírjára rádobtam a rengeteg hagymát dinsztelni, majd ment hozzá a cukkini és gomba, végül a só, és a kakukkfű. Jól összekevertem és nagy lángon addig pároltam, míg zsírjára sült, a végén meghintettem őrölt borssal is.
A leveles tésztát szépen kitekertem és a papírját fogva ráborítottam a tepsire úgy, hogy kis pereme mindenképpen legyen, és szépen ellapogattam. Rákentem a tejszínkrémsajtot egyenletesen és erre borítottam a zöldséges egyveleget, majd rászórtam a trappista kockákat.
Elrendeztem és ment az előmelegített sütőbe kb.20 percre.
Melegen, langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom.
Örülök, hogy ízlett:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett:)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom volt, egész család boldogan ette, köszi a receptet:-))))
VálaszTörlés