2011. április 5., kedd

Bögrés mákos sütemény




Minden ugyanaz, mint a diós bögrésnél, csak a dió helyére természetesen 1 bögre őrölt mák került, valamint az aszalt gyümölcs és mogyoró helyett most mazsola és kandírozott citromhéj darabok ízesítik a sütit.
Igy is nagyon finom lett.
Hétköznap ebédre egy leves után kitűnő második, vagy bármelyik nap délutánján egy kávé vagy tea mellé könnyű kis sütemény.







6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet,jól néz ki nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Ditta, igen finom, de ez egy nagyon egyszerű, pillanatok alatt összekeverhető süti, pikk-pakk meg van, baracklekvárral, vagy ami épp van otthon isteni, amikor valamit úgy ennék, de mit? na akkor szoktam összedobni, tapasztalatom szerint a gyerekeim is mindig az ilyen egyszerű sütiket preferálták és ...-ják a legjobban most is:-))))

    VálaszTörlés
  3. Anikó, a diós változatot gyakran sütöm, mert isteni finom. Ma kipróbáltam a mákosat, hát nem kevésbé ízlett.:)Köszönöm !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beatrix nagyon örülök, és köszönöm, hogy a receptjeimet választottad, további jó böngészést, hátha ráakadsz még több finomra :-)

      Törlés
  4. Mekkora tepsiben készül? Csábítóan néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A helyzet az, hogy ez egy különleges tepsi, egy ismerősöm csinálta, tehát nem a standard, üzletben vagy piacon kaphatóakhoz hasonlatos, azaz 28x45 cm-es ben sült süti, szóval ehhez hasonló nagy peremes tepsiben süsd, nem baj, ha kicsit kisebb, annál magasabb lesz a süti :-) Ízleni fog, bátran süsd meg :-) Megszórhatod sütés előtt lecsöpögtetett meggybefőttel is, csak jobbá teszi :-)

      Törlés