Életemben először főztem zúzapörköltet, senki ne kérdezze miért, mert nem tudom.
Valahogy eddig nem jutott az eszembe, pedig szeretjük a zúzát, húslevesben rendszeresen főzöm a többi aprólékkal együtt, és esszük is.
Régen a menzán ettem is zúzapörköltet, azután elfelejtődött.
Most ugyanúgy készítettem, mint a közönséges többit, mint például a csirkepörit, szarvacska tésztát főztem ki hozzá, pedig tudom nokedlival az igazi.
Legközelebb pirospaprika nélkül, fehéren azaz tejszínesen készítem el, egyszer ettem így valahol és különlegesen finom volt úgy is.
Nagyon megosztó étel, van akit a hideg is kiráz az ilyesmitől, jó, én sem eszem meg a pacalt, sem a vesét, tüdőt, sem az agyvelőt, de a forró, húslevesbe főtt marhacsontból kiütögetett velőt piritóson, picit megsózva, azt igen, azt egyenesen imádom és a baromfi aprólékot is, igen.
Szóval finom étel, el is határoztam, hogy nálunk ezentúl rendszeresen lesz.
Salátának tzatzikit készítettem hozzá, jó kaprosan, fokhagymásan, és kefírrel kevertem a durvára reszelt uborkát.
Finom volt.
Mi is nagyon szeretjük:)))
VálaszTörlésNagyon szeretem én is, viszonylag sűrűn főzök is zúzapörköltet. Viszont én mindig tarhonyával készítem. Nálunk az a nyerő hozzá. :) (Nagy tarhonyarajongó vagyok...)
VálaszTörlésA zalziki stílusú uborkasalátádról meg ne is beszéljünk... imádom. :) És nagyon jól illik a zúzaperkelthez.
Tépelődtem én is a tarhonyán, mert mi is imádjuk, de pont ennyi maradék szarvacskám volt, így az döntötte el, hogy most ezzel esszük.
VálaszTörlésKépzeljétek ma reggelre kint a kert tiszta dér, olyan hideg van, hogy újra fűtünk.
A sárgabarackfám tele van kis barackkal, most attól félek egy csomó elfagy:-))))
Szurkolok hogy ne fagyjanak el a kis barackok! Kár lenne értük...
VálaszTörlésMég sosem főztem, de tetszik nagyon! Gyerekkoromban mindig elcsentem a húslevesből a zúzát:)))
VálaszTörlésDuende köszi, remélem megmaradnak, finom illatos fajta, szaftos, lédús, nagyszemű. Tavaly 5 szemet hozott összesen, remélem idén megint sok lesz, úgy mint tavalyelőtt. Ma egészen szép idő volt már:-))))
VálaszTörlésTrinity, én is a húslevesben szerettem meg az összes aprólékot, ha szereted, akkor pörköltnek is ízleni fog, nagyon finom:-))))