Megint az egyensúly tészta, csak most nem szögletes tepsiben sütöttem, hanem kerek sütőformában és jó sok meggyel, valamint meggylekvárral meglocsolva.
25 dkg cukor
25 dkg puha vaj
5 tojássárgája, a fehérjék kemény habbá verve
25 dkg liszt
1 sütőpor
1dl rum
Cukor a vajjal habosra keverve, egyenként hozzá a tojások sárgája. Közben a lisztet összeszitáltam a sütőporral és felváltva a tojásfehérjékből felvert habbal a cukros keverékhez kevertem, legvégén a rummal is lazítottam. Sütőpapíros formába töltöttem a masszát, tetejét megszórtam rengeteg magozott meggyel és közepes tűznél, nagyon lassan, tűpróbáig sütöttem, majdnem háromnegyed óráig.
Kihűlés után porcukroztam, tálalásnál /a meggydzsem főzésénél kimaradt/ félüvegnyi meggylekvárral locsoltam meg az adagokat. Nagyon finom volt.
Ez a kedves kis sárgavirágú növény most nyílik, azt hiszem margitvirágnak hívják, de nem biztos.
Szép napsütötte színfolt a kertben.
Nagyon mutatós a söti, és a virágaid is szépek.
VálaszTörlésKöszi, és finom is:-)))))
VálaszTörlés