Gyerekkoromban sokszor volt rántott párizsi ebédre, akár így petrezselymes krumplival, kovászos uborkával, akár főzelékhez feltétnek, akár zsemlébe téve tízóraira vagy uzsonnára az iskolába vittem magammal.
Olcsó volt, gyors, kiadós és finom.
Ezen nosztalgiázva gondoltam kipróbálom, hátha meglelem azt a régi ízt.
Gondoltam csak minőségi, jó helyről való párizsit próbálok, mert annyi borzasztó készítmény fut párizsi címen, hogy egészen elképedtem, kik veszik meg ezeket a borzalmakat - sajtos, paprikás, baromfi, pulyka ilyen, olyan - brrrr... még belegondolni is, nem hogy megenni.
A Pick-nek a készítményét vettem végül, sertéspárizsi címen és láss csodát, hajszálra ugyanaz az íz, mint ami az emlékeimben élt.
Elkészítettem, megettük, finom volt, jól esett, nagyon örülök, hogy ráleltem, egészen biztos hogy máskor is lesz ezentúl.
1/2 kg-s rúd Pick sertéspárizsi, kisujjnyi vastag szeletekre karikázva
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
1/2 kg újkrumpli
1 cs.petrezselyem
kovászos uborka
Kipaníroztam a szokásos módon a párizsit, de úgy hogy először tojás, majd a liszt, majd megint tojás és végül a zsemlemorzsába forgatva és forró olajban pirosra sütöttem.
Közben hajában megfőztem a krumplit, megpucoltam, kevés olajat forrósítottam rádobtam az apróra vágott petrezselymet, végül beleforgattam a főtt újkrumplit.
Nagyon finom volt, az íze visszaröpített a gyermekkoromba kissé, jólesett nosztalgiázni.
Köszi az ötletet! Kipróbálom!Nálad mindig találok valami szuper jó receptet! Köszönöm!
VálaszTörlésAnikó, ez nagyon retro! Ráadásul, ha tudnád, hogy épp most invitállak egy játékra ami a ehhez a bejegyzésedhez tökéletesen passzol! :DDD Ezt meg kell nézned, gyere hozzám egy kis időutazásra! :)
VálaszTörlésCarpe diem, nagyon örülök, hogy mindig találsz nálam valami használhatót:-))))))
VálaszTörlésBarbi ez tényleg nagyon retro, máris megyek és megnézlek:-))))