Újabban szeretem ezeket a "mindent összekutyulni, tejszínnel felönteni és kész" ebédeket.
Különösen finomak egymáshoz passzoló sokféle zöldséggel és valami sovány hússal.
1/2 kg pulykamell kis kockára aprítva /próbálom megszeretni a pulyka húsát, kicsit erőltetnem kell/
gyros fűszerkeverék
1/2 fej fokhagyma, áttörve
1 cukkini szintén kockázva
15 dkg zöldborsó, lehetőleg zsenge
1-2 dl tejszín
1 rúd natúr ömlesztett krémsajt
olaj
rizs
petrezselyem
A pulykamell kockákat jól befűszereztem a gyrossal, szeretem ezt a fűszerkeveréket, jó ízt ad az ilyen "semmilyen" ízű húsoknak, hagytam állni min. fél órát, de ennél több sem árt.
Olajat forrósítottam egy nagy sepenyőben és kérget sütöttem a húsdarabkákra, jól átforgattam, majd ment hozzá a rengeteg fokhagyma, cukkini, zöldborsó, tejszín, só, bors és összefőztem 5 - 10 perc alatt, majd a végén belenyomtam az ömlesztett sajtot, picit rotyogtattam még és kész.
Közben a szokásos módon pirítottam rizst olajon, felengedtem vízzel, sóztam, petrezselymet szórtam rá és csendes tűzön megvártam míg teljesen magába szívta az összes folyadékot, addigra meg is puhult.
Rizs helyett spagettivel, makarónival is el tudom képzelni, csak akkor jó sok reszelt sajttal szórnám még meg.
Tálaltam, finom volt és gyors.
Ünnepekre is el tudom képzelni, akár karácsonyra, akár húsvétra, mert könnyű étel, pláne amikor már teleettük magunkat mindenféle nehézzel, jó gyomorpihentető.
Valóban nagyon jól hangzik. Rendkívül jól variálható étel. :)))
VálaszTörlésPetra, igen ki mit szeret, azzal variálhatja, bármivel jó, nagyon praktikus. Tudod sokszor már nem tudom mit főzzek, pláne kánikulában kedvem sincs nagyon:-))))
VálaszTörlés