2012. augusztus 5., vasárnap

Barackos lepény...






Minden ugyanaz, mint a szilvásnál,  részletes receptleírás  itt,  csak ennek a tésztájába reszeltem citromhéjat is és sütés előtt a tetejét bőven megszórtam a fahéjon kívül barnacukorral is, ezáltal egy ropogós, vékony karamellréteg sült rá.
Bármilyen barackkal jó természetesen, ez most sárgabarackos, de őszivel és nektarinnal is isteni finom.
Az a jó az egyensúly tésztában, hogy ízre pont mint a piskóta, de mivel vaj van benne nem szárad ki könnyen és még másnap is jó, már ha marad.
Most egy sem maradt.
Nagyon finom lett ez is.
Legközelebb a meggyes variáció jön.
Ebben a melegben maximum erre vagyok hajlandó.









3 megjegyzés:

  1. Imádom a gyümölcsös lepényeket, pitéket. Kedvet kaptam Tőled, elmegy ez a nagy meleg és rögtön csinálok én is.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de csodásan néz ki! Van még? Kérhetek? :P

    VálaszTörlés
  3. Lívia én is korán hajnalban készítem úgy, hogy mindent kitárok, viszonylag hamar meg van:-)))

    Gabriella sajna már nincs, de most fogom a meggyeset összedobni, abból majd átküldök pár darabot szívesen:-))))

    VálaszTörlés