2013. február 10., vasárnap

Főtt marhacomb vadasmártásban... zsemlegombóccal...





Marhahús vadasmártásban

Könnyű zöldséges, de mégis húsos étel, nem beszélve az imádott zsemlegombócról.
Bármennyit megtudunk enni belőle, ezért mindig sokat kell készítenem.
Nagyon szeretjük, viszonylag sűrűn is főzöm, viszont előre soha nem pácolom, mégis tökéletesen finom vadasmarhát készítek.
Most kb. 2 kg marhacombból készült, és rengeteg zöldséggel.

Receptleírás itt




...itt fő a hús a zöldségekkel, 4 órát főztem összesen a húst a hagymákkal, fűszerekkel, hogy vajpuha legyen, mert ebben az országban nem lehet fiatal marhahúst kapni.
A zöldségeket természetesen az utolsó órában adtam hozzá.





Zsemlegombóc
recept  itt





6 megjegyzés:

  1. A vadast nagyon szeretem zsemlegombóccal is, de spagettivel is. Én is tettem már be a blogomba. Biztos finom volt a Tiéd is, jól néz ki.
    Na és milyen idő van Tatán? - mert minket itt Budapesten - azon belül Budán - betemetett a hó és még most is esik, erre ébredtünk. Nagyon utálom.

    VálaszTörlés
  2. Lívia itt Tatán tegnap kora délután óta szakad a hó, ma is, most is, a hócipőm tele van már a téllel, nagyon elegem van nekem is:-)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól eltaláltad amikor azt írod, "a hócipőm tele van már..." mert akkor már mindenhogyan eleged van. Mohácson most van a Busójárás a tél elűzése. Ma van a nagy banzáj, de elűzik-e? - mert nekem is tele van a hócipőm.

      Törlés
  3. Merre laksz? Máris indulok! Ez a kedvenc ételem. Mit nem adnék egy tányérért.... Imádom!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Idejét sem tudom, mikor ettem vadast:) Nagyon jól néz ki! És persze, hogy zsemlegombóccal a legigazibb:))

    VálaszTörlés
  5. Lívia épp láttam szegény Busókat is úgy mentették ki a Dunából, mert elsodorta a víz meg a szél a csónakjukat, gondolom azoknak is van most elegük, de őszintén remélem, hogy a tél ellen dolgozik már mindenki. Ehhez képest ma reggel újabb havazást jósolnak, szépen nézünk ki:-))))

    Krisztina szívesen látlak itt Tatán,egy kevés van még, nagyon finom lett:-)))))

    Roza itt is azért készült már, mert nálunk is régen volt és ugye, hogy a zsemlegombóccal az igazi!!!! Örülök, hogy nemcsak én gondolom így:-))))))

    VálaszTörlés