Juj ez így nagyon-nagyon jó, irtó finom !
És milyen egyszerű !
Mindenkinek ajánlom.
Vasárnap reggel - ill. volt az már 11 óra is - leptem meg a családot ezzel a villásreggelivel, mondhatom frenetikus sikere volt.
Életemben először készítettem posírozott tojást, izgultam is egy kicsit, de végül nem bizonyult nehéz műveletnek.
2 cs. spárga, tisztítva és 2 cm-es darabokra vágva /talpából levesalap készült/
12-15 szelet bacon, felcsíkozva
tojás, személyenként 2 db
5-8 dkg vaj, só, bors
posírozáshoz : 4 dl víz, 1 ek. ecet, só
Egy nagy serpenyőben vajat olvasztottam, rádobtam a szalonnadarabokat és pörcösre sütöttem, azután hozzátettem a spárgákat, sóztam, borsoztam és fedő alatt, saját levében megpároltam. 10 perc.
Kenyérszeleteket pirítottam.
Nekiálltam a posírozásnak.
Odatettem egy kisfazékban vizet forrni, majd sóztam, eceteztem és takaréklángra állítottam, hogy éppen csak gyöngyözzön.
A tojásokat egyenként merőkanálba ütöttem és lassan, óvatosan a gyöngyöző vízbe csúsztattam, egy falapáttal igyekeztem a fehérjét úgy igazgatni, hogy formásan nézzen majd ki, de végül is ez nem annyira fontos, hiszen nem kiállításra visszük.
2 percig főztem egyenként mindegyiket, majd szűrőkanállal kivettem és lecsepegtettem.
Ennyi, igaz, hogy nem ördöngösség ?
Már a tányéron várakozó baconos spárga tetejére igazítottam, meghintettem sóval, kicsit bevágtam, hogy minél látványosabb legyen, amikor kicsorog a forró tojássárgája és meleg pirítóssal tálaltam.
Hatalmas kanna forró citromos tea vagy tejszínes kávé dukált utána, kinek mi kellett.
Őrült sikere volt a reggelinek és nekem is.
Amíg tart a spárgaszezon többször ismételnem kell, megeskettek, hogy így lesz.
Épp most láttam egy szuper spárga receptet, most meg itt a tiéd is...No, megyek spárgát venni. Nagyon guszta!!
VálaszTörlésBár nekem sikerülne mindig így buggyantani, de rendszerint túlfőzöm. Szépnek szép, csak beton...
VálaszTörlésKrisztina, csináld, mert olyan finom, de olyan, megőrülök érte:-))))
VálaszTörlésAni én figyeltem az órát és pont két percet főztem csak, attól lett ilyen.
Vannak receptleírások ahol 3 percet is írnak, de elég a kettő bőven és isteni folyós a sárgája, de nem nyers:-))))
Hát Anikó a buggyantott tojást sem szeretem. Nem bírom megenni ha folyós a sárgája a tojásnak. De még szerencse, hogy nem egyformák az ízlések - igaz? De aranyosan tudsz áradozni az már biztos...
VálaszTörlésLívia sokan vannak így, mint te, ez ízlés kérdése, meg szokás, én már a lágy tojást is nagyon lágyan szeretem/szeretném, de soha nem találom el kellőképpen folyós lágyra, mindig összeáll a sárgája, tehát túlfőzöm.
VálaszTörlésHát igen, nem vagyok egy higgadt/nyugodt természetű ember, meglehetősen nagy amplitúdók között mozognak az érzelmeim, a családom sokszor rám is szól, csitítgatnak, nyugtatnak, hogy még egyszer bajom lesz ebből, mármint egészségügyi.
Szeretek áradozni arról ami tetszik, vagy étel/süti ami nagyon ízlik, vehemens természetem van, lehet sőt biztosan túlzásokba esem időnként:-))))
Húú, én imádnám az tuti! Nagyon szeretem a ha folyós a tojás sárgája, én saláta tetejére tettem posírozott tojást a minap... :-)
VálaszTörlésZsuzska köszi, aranyos vagy:-))))Az is finom ahogy te csináltad:-)))
VálaszTörlés