2013. június 4., kedd

Tejszínes gombaszósz fokhagymásan, petrezselymesen.....





1 doboz friss csiperke gomba, jól megmosva, darabolva nem túl kicsire és nem vékonyra
1-2 ek. olaj
4-6 gerezd fokhagyma áttörve
só, bors
2-2,5 dl tejszín
1 cs. petrezselyemzöld apróra vágva
reszelt sajt ízlés szerint
makaróni, vagy spagetti, vagy széles metélt, vagy szarvacska tészta - szóval ki mit szeret és kíván, vagy mi van otthon éppen







Nagy fazék sós vizet odatettem a makaróninak forrni, majd 7-8 perc főzés után leszűrtem egy nagy tálba, amibe kevés zsírt raktam, elkevertem.
Ezt még Dédimamától tanultam, hogy a kifőtt bármilyen tésztát, vagy nokedlit, akár édesen-akár sósan készítjük el, mindig diónyi zsírra kell kiszedni leszűrés és öblítés után, a kézzel gyúrt kifőzött tésztát még öblíteni sem kell.
Sokkal ízesebb, finomabb lesz a főtt tészta íze, állaga a zsírtól, és ez így igaz.
Kevés olajon a megtisztított, darabolt, vastagabbra szelt gombát odatettem pirulni, hagytam, hogy teljesen elfője a levét azaz zsírjára sütöttem, akkor törtem hozzá a sok fokhagymát, jól összeforgattam, pirítottam és azután locsoltam meg a bő 2-2,5 dl zsíros tejszínnel.
Sóztam, borsoztam, meghintettem a rengeteg petrezselyemmel és összeforraltam.
Tálaláskor a forró makarónira szedtem a gombaszószt és bőven hintettem rá reszelt sajtot.
Finom, egyszerű, ízes ebéd volt.








6 megjegyzés:

  1. Guszta és nagyon szeretem! Nem maradt egy kicsike, megyek a következő vonattal hozzátok!:-))

    VálaszTörlés
  2. Pont egy jó adag maradt még, no gyorsan ülj vonatra és gyere, várunk :-))))

    VálaszTörlés
  3. Na pont az ilyen egyszerű és nagyon finom ételeket szeretem. Szoktam főzni hasonlót. Nagyon finom az biztos! De rég vettem makarónit...

    VálaszTörlés
  4. Krisztina csak itt a blogon nem tudom hány variációt tettem fel már a tejszínes gombaszószból, apróságokban variálgatva, nagyon szeretjük, ez a mostani asszem az egyik legjobb lett, 5 hozzávalóval, a tésztát nem számítva. Sokszor a makarónit jobban szeretjük, vagy a pennét, vagy a szarvacskát az ilyen szószosokhoz, mint pl. a spagettit, ami azért szintén jó hozzá, de apró nokedlivel sem utolsó :-)))

    VálaszTörlés
  5. Szeretem az ilyen egyszerű és finom ételeket - a férjem pedig egyenesen imádja az ilyen jellegű tészta ételeket! Remek kis recept Anikó.

    VálaszTörlés
  6. Gabi én is, azért variálom ennyiszer, ez az egyik legjobb, ha nem A legjobb, nagyon finom és laktató:-))))

    VálaszTörlés