A krumplilevest minden formájában szeretjük, számtalan variációban szoktam készíteni, nálunk az egyik legnagyobb sztár a csak krumplival, kaprosan, fokhagymásan, tejfölösen, főleg kánikulában, a másik pedig a magyaros ízvilágú, tehát a kolbászos, galuskás, petrezselymes.
Most ez utóbbi készült, receptleírása itt található-
receptleírása itt található
receptötlet Tücsökbogár konyhájából
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető desszert vagy sütiszerűség, a krumplileves után jó volt, finom volt, könnyű volt, majdnem hogy diétásan könnyű édesség.
Este vacsorára is bátran fogyasztható, nem fekszi meg a gyomrot, nem lesznek rémálmaink.
3-4 egész tojás
10 dkg cukor
vaníliás cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 l tej
Felforrósítottam a sütőt 200 fokra.
A hozzávalókból sima és sűrű palacsintatésztát kevertem, hagytam egy kicsit állni, hogy a lisztszemek jól megszívják magukat tejjel.
Kivajaztam vastagon egy kerámia sütőtálat, de jó egy tepsi is vagy bármilyen sütőedény, beleöntöttem a masszát és betettem sülni a jó meleg sütőbe, kb. 35-40 perc kell neki, de ez persze sütőfüggő.
Akkor jó, ha a teteje aranybarna és ha kicsit megrázogatjuk a sütőtálat már nem folyósan mozog, hanem láthatóan összeállt rezgős süteménnyé, a krémes krémjéhez tudnám hasonlítani az állagát.
Főleg a közepénél figyeljük nem maradt-e kicsit folyósabb, mert ott sül át nehezebben, tehát ott is szilárdnak kell lennie.
Ha esetleg a közepe még nem sült meg, nyugodtan tegyük vissza pár percre.
Langyosan, bőven porcukrozva és sok-sok finom sárgabarackdzsemmel a legjobb.
A férjem nagyon szereti a krumplilevest, és én is többnyire a gyomornak nehezebb változatot készítem, a másik meg a tárkonyos.
VálaszTörlésTejes pite receptem is van már legalább 30 éves, ideje lesz nekem is készíteni, mert finom és tényleg könnyű.
Igazi őszi menü... Imádom a krumpli levet, két tányérnál alább nem adom. Máglyarakást nem sütöttem még, mert csak én szeretem, úgy hogy egy kockát küldhetnél...
VálaszTörlésHú, de éhes lettem, így reggeli előtt. Ez a leves nagyon guszta. Hoz Anyukám jövő pénteken kolbászt és ezt főzetek vele! :)) A tejespite nálunk az aduász, amikor palacsinta az óhajtás és nincs kedvem/ időm foglalkozni vele.
VálaszTörlés