...most olcsó, hófehér és szép, no és rengeteg van belőle.
Szeretem levesnek, rakottan, lengyelesen, köretként.
Vettem is egy óriási fejjel, sőt tervezem a hétvégére az újabb adagot.
Karfiolvariációim:
Levesként, petrezselymesen, borsosan és jó tejfölösen behabarva, vajas galuskával dúsítva.
Én ezt a variációt szeretem a legjobban, de lehet zöldségekkel is főzni, apró daragaluskákkal, vagy pici kagyló vagy kiskocka tésztával is.
Rakottasként, akár csak magában hús nélkül, besamellel és sok-sok reszelt sajttal összesütve.
De természetesen lehet fűszeres-hagymás előpárolt darálthússal is lerakva és rá a besamell és a sajt.
Mindenhogyan isteni finom.
Lengyelesen, pirított zsemlemorzsával és sok tejföllel.
Nálunk ez a nagy kedvenc. Sokszor készítem.
Recept itt
Köretként sültekhez.
Vagy fűszeres, sós vízben roppanósra párolva.
Vagy nyersen még sóval-borssal-olajjal összeforgatva és sütőben ropogósra sütve.
Bármilyen általunk kedvelt fűszerkeverékkel és olajjal összeforgatva és megsütve is nagyon finom, például fokhagymás sült oldalashoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése