2013. november 26., kedd

Palacsinta.... a megunhatatlan...


... a legegyszerűbben összedobható desszert, percek alatt bekeverem, áll egy kicsit, hogy a lisztszemek tudjanak duzzadni.....

- receptet nem nagyon tudok adni, mert érzésből adagolom/keverem, kell hozzá liszt, tojás, kevés cukor, csipet só, tej, buborékos ásványvíz, olaj/olvasztott vaj, egy a lényeg sűrűn folyósnak kell lennie ! -

.....addig előkészítem a töltelékeket, persze, ha csak lekvárost akarunk, az a legegyszerűbb, meg a kakaós.
Lekvárok mindig vannak itthon, többféle is, kakaó is.
A túrósra már rá kell készülni, venni kell, de annak sem olyan komplikált az összeállítása, túró, tojássárgája, cukor, citromhéj, mazsola és 1-2 ek. tejföl, jól kikeverem, de híg nem lehet, különben kifolyik.
Most még almás-fahéjast is töltöttem, isteni édes almapürével és jól meghintve fahéjjal.
Nagyon-nagyon finom volt.
Isten tudja hány darabot ettem, sokat. /Nem is mertem számolni :-)))/

Hétvégén nagyon jól esett a töltött káposzta után.


...az almás fahéjas...

....a túrós mazsolás... 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták a palacsintáid. Én nagyon sokáig nem tudtam sütni, valami miatt mindig odaragadt, elszakadt. De rájöttem a fortélyra, nem szabad túlspilázni, a világ legegyszerűbb és legnagyszerűbb étele. Manapság rengeteget sütök, édesen, húsosan, levesbe feltétnek... Igaz, én sem merem számolni, hogy mennyit eszek.

    VálaszTörlés
  2. Nem is szabad számolgatni Marika, ami finom enni kell és kész:-))) Hát nem ??? DE.

    VálaszTörlés