Fügelekváros vajas kalács egy jó nagy bögre hideg tejjel.
Vajas pirítósra kenve is isteni.
Csodás reggeli.
Utána még jöhet egy alma vagy egy banán és ebédig, ami nálunk általában 2-3, de van, hogy 4 óra tájban szokott lenni, már kibírható az élet.
Magát a fügét, mint gyümölcsöt nem szeretem annyira, na jó ha van akkor megeszem, nem sokat egyet-kettőt, és vége is.
Aszalva télen nagyon szeretem, olvasás vagy tévézés közben észrevétlenül egy egész csomaggal is meg tudok enni, ami persze a kilóimnak, no meg a vércukorszintemnek nem tesz jót, de kit érdekel ez néha.
Olykor megengedek magamnak ilyesmit.
Viszont a fügelekvárt azt egyenesen imádom, ölni tudnék érte.
Néha lehet kapni, amikor olasz hetek vannak itt-ott, igazi finom, olasz bio fügelekvárt, na akkor beszerzek pár üveggel, őrizgetem, dugdosom és időnként csemegézem belőle így, mint ma reggel is.
Anikó, nagy kedvencem a fügelekvár, de a füge is csak úgy önmagában.Irigyelem a finom reggelidet:) Egészségedre!
VálaszTörlésAdél annyira jólesett, hogy elmondani sem tudom, nagyon finom egy lekvár, még van két üveggel a kamrában hála az égnek:-)))) Köszönöm nagyon:-))))
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem az aszalt fügét van még most is, és én is tévézés közben nasizok belőle. De jöhet a mazsola vagy az aszalt szilva is. Fügelekvárt még nem ettem pedig biztos nagyon finom. De mi van azzal a sok magjával? Lekvár formában zavaróbb vagy ellenkezőleg, nem annyira mint az aszalt változatban? Ugyanis most van szederlekvárom és írtó sok mag van benne, csak úgy ropog a fogunk alatt, de az íze nagyon finom.
VálaszTörlésÉn is szeretek minden aszalt gyümit, a fügelekvárnál a mag egyáltalán nem zavaró, én a szederlekvárnál sem bánom a magokat, azt tudod, hogy az emésztésnél, a béltisztításnál nagyon jelentős szerepe van ezeknek a kis magoknak, úgyhogy ne bánd, csak egyétek, nagyon egészséges, ősszel amikor eszed a szőlőt akkor a magját is rágd össze és edd meg, az alma magját is, ezek mind fontosak:-))))
VálaszTörlés