Szeretjük mindet, viszonylag pikk-pakk kész van, jó sok tartármártással... jó... jó... a sütögetés az időbe telik, de kibírható, pláne ha épp kicsit elviselhetőbb a klíma, akkor azért nekiállok, közben persze megy a ventilátor is a konyhában...
Tartármártás
3-4 dl tejföl
2-3 ek. tubusos majonéz
só
őrölt bors
pici cukor /elmaradhat/
...cukkini...
...gomba...
...zsenge tök...
és a kakukktojás ...párizsi... nosztalgiából és mert nagyon szeretem... de csakis a p@k...sertéspárizsijából készítem, más szóba sem jöhet...
Nagyon szuper! Köszönöm! :)
VálaszTörléscarpe diem :-)))) én köszönöm, hogy benéztél hozzám:-))))
VálaszTörlésÉn télen sárgarépát,fehérrépát,hagymát is szoktam sütni...nem szeretek panírozni,de ezekért nekiállok.
VálaszTörlésIlyenkor perszen nálunk is tökfélék jöhetnek szóba.
És parízer...borsófőzelékhez.
Húst szinte egyáltalán nem eszünk rántva.
Jaj a rántott hagymakarikák, imádjuk :-))))
VálaszTörlésSőt a karfiol, a brokkoli, sőt a zeller is nagyon finom rántva, de a zellert kisujjnyi vastagra karikázva sós, fűszeres vízben meg kell előtte főzni, ill. kb. 10-15 percig előpárolni, majd kivenni, leszárogatni és már lehet is panírozni, ajánlom a figyelmedbe, kipróbálásra, nagyon finom, a főzőlevét meg zöldségleveshez vagy zöldborsóleveshez használom fel:-)))
Mi imádjuk a rántott csirkecombokat, meg a rántott karajt is petrezselymes krumplival, vagy tojásos krumplival no meg uborkasalátával, tejfölösen is, télen nyáron, amikor csak megkívánjuk :-)))))