2014. július 30., szerda

Rántott zöldségek.... tartárral.... sültkrumplival /elmaradhat/....


Szeretjük mindet, viszonylag pikk-pakk kész van, jó sok tartármártással... jó... jó... a sütögetés az időbe telik, de kibírható, pláne ha épp kicsit elviselhetőbb a klíma, akkor azért nekiállok, közben persze megy a ventilátor is a konyhában... 


Tartármártás
3-4 dl tejföl
2-3 ek. tubusos majonéz
őrölt bors
pici cukor /elmaradhat/




...cukkini...




...gomba...




 ...zsenge tök...


és a kakukktojás ...párizsi... nosztalgiából és mert nagyon szeretem... de csakis a p@k...sertéspárizsijából készítem, más szóba sem jöhet...



4 megjegyzés:

  1. carpe diem :-)))) én köszönöm, hogy benéztél hozzám:-))))

    VálaszTörlés
  2. Én télen sárgarépát,fehérrépát,hagymát is szoktam sütni...nem szeretek panírozni,de ezekért nekiállok.
    Ilyenkor perszen nálunk is tökfélék jöhetnek szóba.
    És parízer...borsófőzelékhez.
    Húst szinte egyáltalán nem eszünk rántva.

    VálaszTörlés
  3. Jaj a rántott hagymakarikák, imádjuk :-))))
    Sőt a karfiol, a brokkoli, sőt a zeller is nagyon finom rántva, de a zellert kisujjnyi vastagra karikázva sós, fűszeres vízben meg kell előtte főzni, ill. kb. 10-15 percig előpárolni, majd kivenni, leszárogatni és már lehet is panírozni, ajánlom a figyelmedbe, kipróbálásra, nagyon finom, a főzőlevét meg zöldségleveshez vagy zöldborsóleveshez használom fel:-)))
    Mi imádjuk a rántott csirkecombokat, meg a rántott karajt is petrezselymes krumplival, vagy tojásos krumplival no meg uborkasalátával, tejfölösen is, télen nyáron, amikor csak megkívánjuk :-)))))

    VálaszTörlés