2015. március 29., vasárnap

Sütögettem is a hétvégén...

... mert hűvös van, és olyan jól esett a meleg konyha, no meg a süteményillat.


... a Dédi féle Mákos szilvalekváros lepény... de most teljes kiőrlésű búzalisztből készítettem és csak fél adagot
recept  itt



... cukros fonottkák is készültek a kelt tészta másik feléből,  finom citromhéjas, mazsolás tészta, egy bögre hideg tejjel mennyei reggelire, vacsorára.
A kinyújtott tésztadarabot csíkokra vágtam, hármasával összefontam és a két végét összenyomkodtam, ezáltal kerek formákat kaptam, de lett ami direkt hosszúkás kalácsformára sikeredett és így sütöttem meg, nagyon nagy kedvencem.


... Sajtos ropogós rudak, két nagy gáztepsivel, és ezek is teljes kiőrlésű búzalisztből
recept  itt

... és a főétel: a Kolozsvári rakott káposzta
recept  itt


2 megjegyzés:

  1. Húúú Anikó megint kitettél magadért na meg a családodért. Csupa finomság, és a sütik is mind a kedvenceim, mert imádom a kelt fonottakat és a szilvalekváros sütiket meg pláne. A férjem is kérte, hogy készítsek ilyen káposztás ételt, de mondtam neki, hogy már itt a tavasz hagyjuk már el. De lehet, hogy mégis csinálok valamit a savanyú káposztával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj kitennem, mert szeretünk enni, most egy darabig nálunk is ez volt az utolsó savanyúkáposztás étel, de nyáron majd jön a nyári töltött káposztám, ami szintén savanyúkáposztás, szóval mondhatom, hogy nálunk a káposzta /többek között/ jöhet minden évszakban, nagyon-nagyon szeretjük. De előbb majd most sorban a tavasziakra kerül sor, meg a nyáriakra, már alig várom:-))))

      Törlés