Hála az égnek túl vagyok rajta, határtalan megkönnyebbülés, 15 üveggel lett, 4 kg paprikából, és 8 kg paradicsomból a szokott módon... nekem ez a módszer nagyon bevált, egy sem romlott meg az elmúlt évek eltevéseiből, nagyon finom, megmarad ez az igazi nyári íz és főleg gyors és könnyű így a befőzés, még fél nap sem kell rá...
Részletes receptleírás itt
Szépen néznek ki ! Mi is túl vagyunk rajta , de nálunk egy kicsit másképpen készült : 2,5kg. hagyma , 5 kg. paradicsom és 7,5 kg. paprika = 20 üveg .
VálaszTörlésTe úgy készíted, hogy majdnem készre megfőzöd igaz, majd úgy töltöd üvegekbe???
VálaszTörlésÉn most már az emelt dózisban, 5 kg paprika és 10 kg paradicsommal dolgozom a fentiek szerint, és ami kimarad paradicsomlé, az megy külön üvegekbe. Szeretem így csinálni, mert nagyon gyors, még fél napig sem tart az eltevés, tényleg csak annyi a vesződség, amíg megmosom, és darabolom külön a paradicsomot egy nagy befőzőlábasba megfőzni és külön a paprikát egy nagy tálba, majd az üvegekbe rakva rámerni a forró paradicsomlét. Ennyi.