Töltött karalábé... hiába jellegzetesen tavaszi étel, mi annyira szeretjük, hogy télen is készítem.
Részletes receptleírás itt
Sült hurka, kolbász... és a
köret: csőben sült kelbimbó...
Az ötlet Adéltól van némi kis változtatással, illetve csak egy dolgot kihagytam, mert nem volt itthon, a sonkát, a többi ugyanaz.
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó, amit sós, szódabikarbónás, köménymagos, fokhagymás vízben roppanósra főztem, leszűrtem, hagytam kihűlni.
3 egész tojás enyhén felverve
3 ek. zsíros tejföl
10-15 dkg reszelt sajt
só, őrölt bors,
4 szelet füstölt kenyérszalonna beirdalva
fentieket, a szalonna kivételével egy tálban összekevertem, majd a langyos kelbimbót is hozzáadtam, egy sütőtálat kiolajoztam, megszórtam bőven zsemlemorzsával, beleterítettem a masszát, tetejére helyeztem a szalonnaszeleteket és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütöttem, a szalonnacsíkok istenien pörcre sültek a tetején, zsírjukkal kellően átitatva az egészet.
Nagyon finom volt, abszolút illet a hurkákhoz, kolbászhoz, de magában is el tudom képzelni salátával önálló fogásként. Melegen-hidegen egyaránt finom.
Gratulálok az 1000. poszthoz !
VálaszTörlésKöszönöm, igaz, ez nem mindig ételposzt volt, néha-néha a kertemről vagy az állatkáimról készült egy-egy vegyesen :-)
Törlés