2016. március 30., szerda

Húsvét utáni maradékhasznosítás...

... mert természetesen mindig mindenből több van az elegendőnél, szerencsére azért jól lehet variálni, új ételeket készíteni a maradékokból... egyik jobb, mint a másik.



Sonkás, zöldséges gerslileves... vagy... Sonkaleves zöldségesen gerslivel... ahogy tetszik...
a maradék főtt sonka hasznosítására
recept  itt


vagy... lestyános grízgombócleves... a sonkalé hasznosítására
recept  itt



vagy... Sonkakrémes krumpligpombóc tormamártással leöntve...
recept  itt





vagy... Sonkás spenótos spagetti vagy makaróni... tejszínesen fokhagymásan

Hozzávalók:
főtt füstölt sonka vagy tarja  kockázva
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
egy jó maréknyi friss spenót tisztítva
2 dl tejszín
1-2 ek. mascarpone
bors
spagetti vagy makaróni

Nagy fazék sós vizet a tűzre teszem, felforralom és 8 perc alatt roppanósra főzöm a tésztát, leszűröm.
Közben egy serpenyőben kevés zsiradékon megfuttatom a fokhagymát és szinte azonnal rádobom a felkockázott sonkát, összeforgatom, megy hozzá a friss spenótlevél is és a tejszín majd összeforralom, ezalatt a spenótlevél összeroskad, mivel picit túl hígnak találtam kanalaztam rá mascarponét, ami jelentősen besűríti, szószos állagot teremt, de jó bele bármilyen natúr sajtkrém, azzal is összeforgatom és már tálalható is.
Nagyon finom, nagyon egyszerű, nagyon gyors. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése