▼
2016. április 6., szerda
Vajaspiskóta meggyel...
Egyszer csak ránk tör a valami sütit kéne enni érzés és akkor muszáj valamit összedobni, mert ha nem, akkor ott zakatol az agyban és az nem jó. Most ezt dobta össze a lányom az én receptem alapján, vajas piskóta megszórva meggyel, mert ehhez volt itthon minden.
Piskóta millió formában készült már nálam, de vajasan most másodszor, pedig nagyon finom.
Itt az első képekkel.
és akkor a recept hozzávalói:
9 tojás szétválasztva
5 dkg puha vaj
9 ek. cukor
vaníliás cukor
1 citrom héja
9 ek. liszt
1/2 cs. sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
1 ü. meggybefőtt levétől leszűrve
1 cs. mandulalapka
Először is a sütőt bekapcsoltuk 200 fokra.
A gyermekem két tálba szétválasztotta a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verte.
A sárgákat az összes cukorral, és a vajjal jól kihabosította fehéredésig, majd belereszelte a citrom héját is. Egy harmadik tálba szitálta a lisztet a sütőporral és a szódával, majd felváltva a fehérjehabbal összekeverte a cukros-tojásos krémmel. Már a tésztába is kevert mandulalapkát, de a nagyja a tetejére kerül majd.
Sütőpapíros tepsibe öntötte az egész masszát, tetejét meghintette meggyel és ment a sütőbe 200 fokon 5 percre, majd visszavéve a hőt 180 fokra és így még kb. 20-25 percre. Tűpróbával kell ellenőrizni, ha száraz a villa hegye akkor kész.
A maradék mandula itt a végén került rá, de anélkül is szuper, akkor kihűlés után porcukrozni kell.
Mindjárt jobb lett a közérzetünk egy-két darab után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése