2016. május 11., szerda

Májgombóc...borjúmájasból házilag levesbetétnek



Májgombócokat rendszeresen készítek itthon, elsősorban csirkemájból, de maradék borjúmájasból is és dobozos májkrémből is készítettem már.
Nagyon finom levesbetét: húslevesbe, zöldséglevesekbe...
/Sokszor veszünk kenyérre kencének általában borjúmájast, de mindig marad felesleg, na ilyenkor készül a májgombóc belőle. De ugyanilyen alkalmas rá a dobozos májkrém is/

20-30 dkg borjúmájas, sima vagy majorannás
1 tojás
majoranna
só, bors, zsemlemorzsa

Nem írok mennyiségeket, mert állagra figyelem és közben kóstolgatom miből mennyit még hozzá, mert a májas eleve sós, erre is figyelni kell.
Jól összedolgozom, kis golyócskákat görgetek, tálcára sorakoztatom, megy a fagyasztóba pár órára, majd bezacskózom és ha olyan levest főzök amibe illik, akkor tökéletes levesbetét.



... itt lent már fagyasztva, majd bezacskózva várja sorát... levesbefőzését



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése