2016. június 11., szombat

Sertéscomb hagymás paprikás szafton és kapros túrós nokedli...



Sertéscomb hagymás paprikás szafton, kapros-túrós nokedli körettel
10 dkg füstölt szalonna zsírjára sütve
0,5 kg sertéscomb nagyobb kockákra darabolva
2 db nagy vöröshagyma karikázva
1 gerezd fokhagyma apróra
1 tk. erős pista
pirospaprika, só, bors

Kisütöttem a szalonnát, pörcöt kiszedtem, félretettem, a visszamaradt zsíron megdinszteltem a hagymát, fokhagymát, fűszereztem és hozzáadtam a húskockákat, átpirítottam, meghintettem egy kevés liszttel, pici vízzel felöntöttem és puhára főztem. A végére jó sűrű krémes szaftja kell legyen.
Köretnek kapros-túrós nokedlit készítettem, tálaláskor hozzákevertem a pörcöt is.
Kovászos uborkával mennyei volt.



Kapros-túrós szalonnapörcös nokedli 
... ami lehet húsétel körete is, de lehet önállóan is enni bőven tejfölözve, például fejes vagy uborkasalátával... mindenhogyan nagyon finom.

25 dkg túró, krumplitörővel áttörve
3 db nagy tojás

20 dkg rétesliszt
1 cs. friss kapor apróra vágva
pici víz, ha szükséges

10-15 füstölt szalonna vagy tepertő darabok kisütve

A szalonnát serpenyőben zsírjára sütöttem, volt egy kevés töpörtyűm is, kicsit összedaraboltam és azt is a szalonnazsíron átpirítottam.
Sós vizet forraltam a nokedli kifőzésére, addig is a fentieket összekevertem egy nagy tálban, egy pici hideg vízzel kellett lazítanom, de vigyázat ne legyen híg vagy folyós !!!!
Amikor felforrt a víz beleszaggattam a tésztát, újraforrástól számítva még 2-3 percig főztem majd szűrővel azonnal az odakészített nagy tál hideg vízbe szűrtem át, majd lecsöpögtetve rádobtam a forró szalonnazsírra és jól átforgattam.
Önálló ételként bármilyen salátával és bőven tejfölözve, valami isteni.
A kapor íze csodásan kiérződik. nagyon finom.




4 megjegyzés:

  1. Drága Anikó! Már megint egy isteni étek, muszáj lesz elkészítenem.

    VálaszTörlés
  2. Kössz Nea, tudod semmi különösebb, de olyan jó magyaros, amit én nagyon szeretek, igazából ezek az igazán kedvenc ételeim :-)

    VálaszTörlés
  3. Ez a nokedli nagyon jó lehet😄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kata, ez a nokedli nagyon jó, bátran csináld meg, nem bánjátok meg, bármilyen szaftos hús mellé, tokányok, pörköltek mellé csúcsfinom, de önmagában is sült szalonnával vagy sült töpörtyűvel és sok salátával :-9

      Törlés