▼
2016. szeptember 16., péntek
Flekken vagy lacipecsenye ezzel-azzal...
Jó fűszeres flekken... sültkrumplival, ropogósra sült kakastaréjjal és bacon szeletekkel, pirított gombával és hozzá uborkasaláta.
Desszertnek meg jégbehűtött madártej.
Rohamokban tör rám, hogy ennék valami nagyon finomat többnapos vajaskenyerezés, különféle levesezések, mindenféle himi-humi étkezések után.
Reggelente amikor felkelek eldöntöm, hogy nem vagyok éhes és nem töltöm az időmet holmi főzőcskézéssel, sütögetéssel, holott időmilliomos vagyok, de akkor is. Sokszor nem bírom rávenni magam semmire, még az evésre sem, aztán egyszer csak rámtör a farkaséhség és akkor muszáj végre valamit készítenem és ennem.
Nos tegnap ez történt és ez készült, egész délután és este olyan voltam, mint a kisgömböc, épp csak ki nem durrantam, annyit ettem.
3 szelet szép sovány sertéscombot kicsit kiklopfoltam majd jó alaposan befűszereztem gyros fűszerkeverékkel, majd 1 éjszakát várakozott így a hűtőben.
Egy serpenyőben olajat forrósítottam és bő két maroknyi fagyasztott hasábkrumplit ropogósra sütöttem, félretettem egy nagy tálba.
Az olajból leöntöttem a nagyját egy bögrébe, csak egy keveset hagytam a serpenyőben, erre jött két kis szelet sima füstölt szalonna beirdalva, hogy kakastaréjra süljön és két szelet bacon, hogy ropogósra süljön, amikor kész lett ezt is félretettem a krumplikhoz.
Ezen a jó szalonnás zsiradékon sütöttem meg a hússzeleteket hirtelen, oldalanként 4-4 perc alatt, majd szintén a krumpli mellé kerültek a tálba.
Legutoljára egy szeletelt gombakonzervet leszűrtem a levétől és rádobtam a forró fűszeres zsiradékra, pár perc kellett, hogy tökéletes pirított gombát kapjak, ez is ment a nagy tálba a többi mellé.
Közben valamikor egy kígyóuborkából és 2 duci gerezd fokhagymával isteni uborkasalátát készítettem a szokásos cukros-ecetes lével és petrezselyemmel.
A madártej egy nappal előbb készült így volt ideje jéghidegre hűlni.
Már csak enni kellett.
Nagyon finom lett és főleg nagyon jólesett, valósággal ki voltam éhezve.
... az uborkasaláta...
... a madártej...
Kedves Anikó!
VálaszTörlésSajnos nem találtam emal címet az oldaladon, de lehet, hogy csak figyelnetlen voltam.Veránál láttam, olvastam, hogy szeretnéd a nagyi négyzetet megtanulni. Talán segíthetek, legkönnyebben így tudod megtanulni:
https://youtu.be/um_F1qtoGyc
Legyen szép a napid, sok sikert kívánok!
Emőke
Emőke nagyon kedves vagy, hogy írtál, az email címem: pboros@t-online.hu egyébként, majd kiteszem ide valahová.
VálaszTörlésDe máris megyek a youtu.be-re amit itt megadtál, nagyon köszönöm, valamikor tudtam egy formációt, ami halál egyszerű volt, de ma már belekeveredek sajnos :-) Mégegyszer nagyon köszönöm ezt a gyors választ :-)
Megtaláltam, szuper szájbarágós, visszajöttek az emlékeim is, innentől újra elbogarászhatok vele, nagyon köszönöm neked, hogy vetted a fáradtságot és megmutattad :-)
TörlésNagyon szívesen!:-)
TörlésIlyen finom lakomára érdemes volt kiéhezni! ;-)
VálaszTörlésÉs még a mennyei madártejről nem is szólva hmmm :-)
Tényleg az volt, degeszre ettem magam, ami nem is tudom mikor fordult elő velem utoljára, valamikor nagyon régen :-)
VálaszTörlésNa én is ép a cimedet kerestem... de látom Emőke már segített...
VálaszTörlésÉn meg mintákat találtam...és azt amiből én horgoltam...
Anikó én meg ezt találtam Neked...
VálaszTörléshttps://www.google.hu/search?q=nagyikocka+horgolása&espv=2&biw=1024&bih=672&tbm=isch&imgil=DkhN4HYMEw4nq
remélem meg tudod nézni...Majd a blogomon fel teszem a legközelebbi bejegyzésnél, hogy melyik mintát használtam...Sok sikert és bemutatót is szívesen vennénk...
Vera nagyon köszönöm, pont ezt adta meg az Emőke is, már meg is néztem, pont ezt kerestem, ez jó szájbarágós felvétel, mégegyszer nagyon köszönöm :-)
VálaszTörlés