2016. október 10., hétfő

Zöldbabfőzelék kaprosan tojásosan tejfölösen...



Még a múlt héten készült Duende receptje alapján, annyi különbséggel, hogy nem petrezselymesen, hanem kaprosan.
Mondhatom mennyei finom, rendszeresen fogom főzni.

Hozzávalók:
4 db főtt tojás, 8 percig főzve csak, hogy a sárgája krémes maradjon
50 dkg zöldbab, egyaránt jó a friss és a fagyasztott is, fokhagymás, sós, pici cukros, pici ecetes lében roppanósra előfőzve, a levét NEM kiönteni
1 db vöröshagyma kockázva
4 gerezd fokhagyma
1 cs. kapor apróra vágva
2 ek. liszt
olaj
1 kispohárnyi 20%-os tejföl

A vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a kapor felét, meghintettem a liszttel, kicsit összepirítottam majd a bab főzőlevével beállítottam a megfelelő sűrűséget, hozzáadtam a zöldbabot is és összeforraltam, ment bele a kapor másik fele, a tejföl, kóstolgattam, hogy kell e bele még valamelyik ízesítő, esetleg pici ecet még vagy só, egyet még rottyantottam rajta és kész is.
Itt a végén kockáztam bele 3 főtt tojást, a negyediket csak félbevágva tettem a tányérra tálaláskor.

Kapor helyett petrezselyemmel is lehet készíteni, ugyanolyan finom.

4 megjegyzés: