... Tanyasi töltött csirke, jó ropogósara sütve
Részletes receptleírás itt
... Húsleves, jó ízes a sokmindenfélétől, most kacsanyakakat is tettem bele a szokott zöldségek mellé, felforraltam és óvatosan belehelyeztem a hasüregébe töltött csirkét, aminek a végét két fogpiszkálóval átszúrva a bőrét zártam le, a töltelék ne tudjon esetleg kifolyni, de még soha nem fordult elő ilyesmi, a jó fűszeres, pertrezselymes-zsömlés-májas-gombás töltelék szépen eldagad ott bent, majd egy órát főztem, és óvatosan egyik kezemmel a két combja végét fogva, másikban egy lapáttal alányúlva átemeltem az odakészített tepsire, amiben már benne volt a hajában főtt, karikázott és fűszerekkel és kevés olajjal átforgatott krumpli. Még meglocsoltam a csirkét kevés olajjal és ment a 200 fokra előmelegített sütőbe ésl légkeverésre, hogy jó piros-ropogósra süljön.
... már feldarabolva
- Meggyszósszal ettük most, de jó hozzá a fokhagymaszósz, a sóskamártás is... szóval ki mivel szereti... de ha nincs mártás akkor sincs baj, akkor jöhet valamilyen saláta, vagy kovászos uborka netán.
1 üveg meggybefőtt levét és még plusz kevés vizet felforraltam mézes fűszerkeverékkel és kevés cukorral, majd behabartam 2 ek. liszt/keményítő és tej keverékével, összefőztem mártás sűrűségűre, plusz tejjel be lehet állítani az ízlésünknek megfelelő állagúra, majd a meggyszemekkel is összerottyantottam.
Egyszer megcsinálom! Nagyon tetszik.
VálaszTörlésFinom és takarékos :-)
TörlésMinden nagyon finom!!! :-)
VálaszTörlésKöszi :-)
Törlés