▼
2017. február 15., szerda
Jó kis könnyű estebéd...
Vajon sült csirkecomb, párolt gombával és szilvaszósszal
Hozzávalók:
2 db csirkecomb
5 dkg vaj, só, bors
1 doboz csiperkegomba konzerv
2 dkg vaj, őrölt bors
1 ü. szilvabefőtt
1 tasak tejszínpudingpor
1 dl tejszín
cukor
mézesfűszer keverék
A megtisztított csirkecombokat forró vajon mindkét oldalán megkapattam, majd fűszereztem és kevés vizet aláöntve puhára pároltam, végül zsírjára sütöttem.
A gombakonzervet levétől leszűrtem és a gombaszeleteket forró vajon enyhén piros ropogósra pirítottam, a vége felé meghintettem őrölt borssal.
A szilva befőtt levét leszűrtem egy lábasba, kiegészítettem vízzel, szórtam hozzá pár evőkanálnyi cukrot, mézesfűszer keveréket és felforraltam, közben kikevertem a pudingport kevés hidegvízzel és besűrítettem a fűszeres szilvalevet, hozzátettem a szilvaszemeket is, összeforraltam kb. 1 dl tejszínnel.
Valami olyan csodásan finom estebédem lett, nagyon szerettem.
A pocsék ronda képekért elnézést kérek, mentségemre szól, hogy későn lett kész az étel, nagyon éhes és türelmetlen voltam már, nem foglalkoztam a szép kompozíció kialakításával, amilyen rondának látszik, olyan fincsi volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése