▼
2017. május 25., csütörtök
Bögrés banánkenyér
Banánkenyér mindenféle aszaltgyümölcsökkel, mandulával
/Karalábéleves után másodiknak készült/
Egyszerű bögrés kevert sütemény.
Hozzávalók: 2,5 dl bögre
1.tál:
3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
3/4 bögre zabpehely
1 cs. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. kakaópor vagy lehet fahéj is
csipet só
2.tál:
1/2 bögre xilit
2 db érett banán villával szétnyomva
1 egész tojás
3/4 bögre tejföl vagy tej, vagy a kettő keveréke
1/4 bögre olaj
3.tál:
egy marék mazsola
egy marék mandula, serpenyőben lepirítva
egy marék aszalt szilva darabolva
egy marék aszalt sárgabarack darabolva
tetejére: 1 cs fahéjas cukor
Sütőt bekapcsoltam 170 fokra, alsó-felsőre.
Először a 2.sz tálat kevertem robottal habosra és jól össze, majd hozzászórtam az 1.sz tál összekevert tartalmát, amikor jó egynemű lett hagytam 10 percig pihenni, addig megpirítottam szárazon serpenyőben a mandulát és összevagdaltam apróra az aszalt gyümölcsöket.
Végül ezeket is belekevertem a masszába.
Kivajaztam egy kenyérsütő formát és beletöltöttem, a tetejét meghintettem egyenletesen fahéjas cukorral és ment a sütőbe úgy 50 percre, közben félóra után betakartam fóliával a tetejét, nehogy megégjen. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e.
10 perc hűlés és pihentetés után tálra borítottam.
Amikor teljesen kihűlt vékonyan meghintettem porcukorral.
Szeletelve lekvárokkal, vagy krémekkel tálalva, pl. vaníliakrémmel nagyon finom délutáni desszert kávéhoz, teához.
Sütöttem már banánkenyeret, nagyon finom, szaftos. De ez meg még tele van mindenféle isteniséggel is... pazar lehet! :)
VálaszTörlésMég a télről maradt mindenféle aszaltam, meg a mandula is, nem beszélve a két barnuló banánról, ezek eltüntetésére ez a legjobb süti, tényleg szaftos és finom reggel este egy-egy pohár hideg tejjel :-)
Törlés